Ο Γιώργος Παπαγιάννης παραχώρησε συνέντευξη στο "Euro Insiders" και τόνισε μεταξύ άλλων ότι αποτέλεσε προσωπική επιλογή του το να συνεχίσει την καριέρα του στο εξωτερικό.

Ο διεθνής σέντερ δήλωσε πως δεν γνωρίζει αν θα επιστρέψει ποτέ στον Παναθηναϊκό, ωστόσο η αγάπη του για το Τριφύλλι δεν αλλάζει, ενώ αποκάλυψε πως στο παρελθόν είχε δεχθεί πρόταση από τον Ολυμπιακό.

Παράλληλα, ο Παπαγιάννης αναφέρθηκε στους περσινούς επεισοδιακούς τελικούς της Basket League μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του: 

Ο ατζέντης μου με ρώτησε για τον Παναθηναϊκό, αν η ομάδα ήθελε να τα βρούμε, θα γύριζα στην ομάδα. Ενδιαφέρθηκε κι ο Ολυμπιακός και είμαι ευγνώμων γι’ αυτό, επειδή ήξεραν το παρελθόν μου με τον Παναθηναϊκό. Είπα στον ατζέντη μου πως θα γύριζα μόνο για τον Παναθηναϊκό.

Τα συναισθήματά μου για τον Παναθηναϊκό δεν άλλαξαν ποτέ, ήθελα να φύγω από την Ελλάδα για το καλό μου, όμως η αγάπη θα είναι παντοτινή. Θα δούμε τι θα γίνει στο μέλλον. Θέλω να κερδίσω μία EuroLeague, να είμαι μέλος της κορυφαίας πεντάδας, να είμαι σπουδαίος σε αυτό που κάνω.

Ήμουν 18 όταν πήγα στο NBA. Δεν είχα εμπειρία, δεν μπορούσα να πάω έξω με τους βετεράνους, οπότε έμενα στο δωμάτιο ή στο σπίτι. Η ζωή ήταν μοναχική. Πηγαίνεις σε εκτός έδρας αγώνα και είσαι μόνος σου, δεν βλέπεις κανέναν μέχρι την επόμενη ημέρα. Ήταν δύσκολο. Αν είχα την εμπειρία και κάποιον να με καθοδηγήσει, θα ήταν πιο εύκολο για εμένα.

Έκανα κι εγώ λάθη, δεν είμαι άνθρωπος που θα δείξει κάποιον με το δάχτυλο. Όταν πηγαίνεις, στο ξεκίνημα, νιώθεις ότι είσαι στον μήνα του μέλιτος. Μετά βλέπεις την άσχημη πλευρά. Έτσι είναι όμως παντού. Γύρισα στην Ευρώπη επειδή ήθελα να παίξω. Είμαι ακόμη 27-28, ο απόλυτος στόχος μου είναι να γυρίσω στο NBA, το λέω κάθε χρόνο.

Ως Έλληνας που παρακολούθησε τους τελικούς του πρωταθλήματος, ήταν πολύ άσχημο. Ασχοληθήκαμε με όσα γίνονταν εκτός παρκέ, αντί να ασχοληθούμε με αυτά που γίνονταν στον αγωνιστικό χώρο. Με ρωτούσε ο κόσμος τι θα συμβεί, δεν είχα ιδέα. Δεν ξέρω αν μπορεί να υπάρξει κάτι χειρότερο από όσα έγιναν φέτος, αν και ποτέ δεν ξέρεις. Ήταν πολύ άσχημο“.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη: