Facebook Pixel Γιατί δεν σούταρες ρε Μήτσο; (ΒΙΝΤΕΟ)
Μπάσκετ
| 2012-03-28 09:00:00

Γιατί δεν σούταρες ρε Μήτσο; (ΒΙΝΤΕΟ)

Γιατί δεν σούταρες ρε Μήτσο; (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Διαμαντίδης είχε την δυνατότητα να πάρει το τελευταίο σουτ του Παναθηναϊκού, όμως προτίμησε να δώσει την μπάλα στον Καλάθη. Τι μας θύμισε, τι μας θύμισε...

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται ο Παναθηναϊκός μετά την χθεσινή ήττα του από την Μακάμπι που έφτασε τις δύο και χρειάζεται άλλη μία αύριο για να προκριθεί στο φάιναλ φορ.

Μια ήττα που θα μπορούσε να αποφύγει αν δεν είχε εποτρέψει στην Μακάμπι να χτίσει διψήφια διαφορά στο πρώτο ημίχρονο ή αν είχε ευστοχήσει στην τελευταία επίθεση.

Μετά το τάιμ άουτ του Ομπράντοβιτς (παράξενο που δεν έριξε στο ματς τον Γιασικεβίτσιους για μια επιπλέον αξιόπιστη επιλογή από το τρίποντο) και με 15 δευτερόλεπτα να απομένουν, ο Μήτσος ανέλαβε να κατεβάσει την μπάλα.

Ο χρόνος κυλούσε και ο αρχηγός του Παναθηναϊκού δεν …το έπαιρνε απόφαση. Παρά το γεγονός ότι ο αντίπαλός του (Μπλου) δεν ήταν "κολλημένος" επάνω του και ενώ είχε βρει ισορροπία για να πατήσει και να σουτάρει, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού αποφάσισε διαφορετικά. Προσποιήθηκε και έκανε διείσδυση.

Φυσικά, ένα δίποντο θα ήταν άχρηστο στους πράσινους που έχαναν με τρεις πόντους. Τελικά ο Διαμαντίδης βγήκε πάλι έξω έδωσε την μπάλα στον χειρότερο σουτέρ της ομάδας, τον Καλάθη, το σουτ του οποίου βρήκε σίδερο και το ματς τελείωσε.

Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί, δίνοντας τεράστια τροφή για σχόλια στον τελικό Κυπέλλου. Όταν ο Σπανούλης, με μία επίθεση να απομένει, κατέβασε την μπάλα και την πάσαρε στον Παπανικολάου, χωρίς να την ξαναπάρει στα χέρια του. Ο Ολυμπιακός έκανε μια κακή επιλογή και το κύπελλο κατέληξε σε πράσινα χέρια. Τότε ο αρχηγός του Ολυμπιακού είχε ακούσει πολλά…

Θυμίζουμε ότι μια παρόμοια φάση είχε εκτυλιχθεί και στο πρόσφατο ντέρμπι των "αιωνίων" στο ΣΕΦ για την Α1. Και τότε ο Διαμαντίδης, σε επίθεση 22 δευτερολέπτων, είχε προτιμήσει αντί να πάρει την τελευταία προσπάθεια, να πασάρει στον Μπατίστ, ο οποίος είχε ευστοχήσει, πατώντας. όμως γραμμή.

Δεν μπορούμε να ξέρουμε ποιες ήταν οι οδηγίες και στις τρείς περιπτώσεις, αλλά το γεγονός είναι ότι οι ηγέτες των δύο ομάδων προτίμησαν κάτι διαφορετικό, από το να πάρουν την ευθύνη του τελευταίου σουτ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags