Facebook Pixel Και τώρα... "do or die"
Μπάσκετ
| 2012-03-28 12:17:00

Και τώρα... "do or die"

Και τώρα... "do or die"

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για τον χαρακτήρα που αποκτά πλέον για τον Παναθηναϊκό η δεύτερη αναμέτρηση με τη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ

Πλέον τα πράγματα δυσκόλεψαν σε πολύ μεγάλο βαθμό. Ναι, ο Παναθηναϊκός έπαιξε καλά μόνο στο δεύτερο ημίχρονο, έβαλε τα σουτ μόνο στην τελευταία περίοδο, όμως η αλήθεια δεν αλλάζει. Και αυτή λέει πως η Μακάμπι είναι η ομάδα που θέλει μόλις μία νίκη για να πάει στο φάιναλ φορ και πως θα την διεκδικήσει μέσα στο σπίτι της. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η έδρα αποτελεί πολύ μεγάλο «όπλο». Κάτι ανάλογο δεν συνέβη και πέρσι με τον Παναθηναϊκό και την Μπαρτσελόνα;

Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να βρει κουράγιο για να επιστρέψει στη σειρά. Θα χρειαστεί καλύτερη άμυνα, περισσότερο θάρρος στην επίθεση (οι παίκτες του έμοιαζαν φοβισμένοι να σουτάρουν σε πολλές περιπτώσεις) και μια καλύτερη διαιτησία. Ο Λαμόνικα έπαιξε τον ρόλο του. Αλίμονο αν σταθούμε όμως στον Ιταλό διαιτητή. Για τον πρωταθλητή Ευρώπης 3-4 σφυρίγματα δεν αποτελούν άλλοθι, ούτε δικαιολογίες.

Το αν μπορεί ο Παναθηναϊκός να κερδίσει την Πέμπτη και να πάει τη σειρά σε πέμπτο ματς, είναι ερώτημα που την απάντηση την γνωρίζουμε. Σαφώς και μπορεί. Εξακολουθεί να είναι πιο ποιοτική ομάδα, με περισσότερες λύσεις. Η Μακάμπι έβαλε και πάλι απίθανα καλάθια, αλλά και μερικά «μεγάλα σουτ». Όπως αυτό του Σμιθ για το 63-60. Αυτά έλειψαν από τον Παναθηναϊκό. Τα «μεγάλα σουτ», που αλλάζουν την ψυχολογία. Οι «πράσινοι» μείωναν στον πόντο και δεν κατάφερναν με τίποτα να ισοφαρίσουν.

Και κάτι τελευταίο. Για να έχει τύχη ο Παναθηναϊκός την Πέμπτη, πρέπει να δείξει εκείνος ότι είναι το αφεντικό. Του έλειψε και αυτό. Η Μακάμπι ήταν μονίμως μπροστά στο σκορ. Αν οι «πράσινοι» έφταναν στην ανατροπή στο τέλος, θα «έκλεβαν» το ματς. Θα είναι εγκληματικό αν συμβεί κάτι ανάλογο και στο τέταρτο ματς, που είναι πια «do or die».

Πηγή: sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags