Η ζημιά, όμως, έγινε στο πρώτο 20λεπτο, ένα μεγάλο χρονικό διάστημα το οποίο ο Παναθηναϊκός με την απόδοσή του... πέταξε στα σκουπίδια.
Στο πρώτο μέρος οι "πράσινοι" δέχθηκαν 41 πόντους και μάλιστα αρκετούς με... εύκολο τρόπο (κυρίως με κίνηση των αντιπάλων μακριά από την μπάλα και με κακή άμυνα στο low post), είχαν 11 λάθη (μόλις 4 η Μακάμπι) αλλά και 9 ολόκληρες κατοχές λιγότερες από τους αντιπάλους τους.
Ο Οχαγιόν και ο Σχορτσιανίτης έκαναν καλή δουλειά, ενώ ο Παναθηναϊκός έκανε εύκολα το λάθος απέναντι στην άμυνα της Μακάμπι, την οποία δεν μπορούσε να "διασπάσει" με τίποτα.
Από το 24' και μετά οι "πράσινοι" άρχισαν να... πατούν παρκέ στα σοβαρά: Χάρη στην άμυνά τους. Περιόρισαν τα λάθη τους και με τις... παλιοσειρές να μένουν περισσότερη ώρα στον αγώνα επέστρεψαν κι έγιναν απειλητικοί. Ο Λάνγκφορντ είχε φάουλ από νωρίς, ενώ στο 25' φορτώθηκε με τρία φάουλ ο Σχορτσιανίτης. Η έξοδος του "Σόφο" από τον αγώνα αποκάλυψε περίτρανα ότι χωρίς τον Ελληνα σέντερ στο παιχνίδι η Μακάμπι είναι εξαιρετικά προβλέψιμη στην ανάπτυξη και τη λειτουργία της.
Στην τρίτη περίοδο ο Παναθηναϊκός είχε μόλις 3 λάθη (τα διπλάσια είχε η Μακάμπι) και τρεις κατοχές περισσότερες από την αντίπαλο. Η άμυνα (9 πόντοι παθητικό) είχε δώσει ενέργεια, αλλά το πρόβλημα στην επίθεση υπήρχε.
Ομως οι πρωταθλητές Ευρώπης είχαν επιστρέψει για τα καλά και μείωσαν 61-60 μόλις 2'12'' πριν από το τέλος μετά από καλάθι του Περπέρογλου (βρήκε σουτ από την "αδύνατη πλευρά" ο Παναθηναϊκός) και 63-62 στα 35'' πριν από τη λήξη. Το δύσκολο καλάθι του Χέντριξ μετά από άστοχο σουτ του Λάνγκφορντ έδωσε προβάδισμα στη Μακάμπι και η τελευταία προσπάθεια (Καλάθης) ήταν άστοχη.
Πάντως, επιμένουμε ότι ο Παναθηναϊκός την... έχει τη Μακάμπι κι αυτό αποδείχθηκε (και) χθες. Τίποτα δεν έχει χαθεί, αλλά θα πρέπει να σταματήσουν οι "πράσινοι" να πετούν στον κάδο των αχρήστων ένα σημαντικό χρονικό διάστημα στον αγώνα. Οπως έκαναν χθες για 20 με 25 λεπτά.
Πηγή: Goal
Super League
Premier League
Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων
Champions League
Europa League
UEFA Conference League
Bundesliga
Serie A
La Liga
Ligue 1
Superleague 2
Κύπελλο Ελλάδας
Euroleague
Basket League
NBA
Eurocup
Basketball Champions League
Volley
Tennis
Πόλο
Στίβος
Αυτοκίνητο