Οι Πράσινοι αξιοποιούν το ταξίδι τους και για δράσεις που ενισχύουν τη σύνδεση με την ελληνική ομογένεια, αναδεικνύοντας τον κοινωνικό και πολιτισμικό χαρακτήρα του συλλόγου.
Μία από αυτές τις πρωτοβουλίες ήταν η επίσκεψη αντιπροσωπείας της ομάδας στο Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας Νέας Νότιας Ουαλίας. Το γκρουπ αποτελούνταν από τη Δέσποινα Γιαννακοπούλου, τον πρόεδρο της ΚΑΕ, Βασίλη Παρθενόπουλο, τον COO, Σταύρο Ντίνο, καθώς και τους παίκτες Παναγιώτη Καλαϊτζάκη και Βασίλη Τολιόπουλο. Εκεί είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά μαθητές αλλά και να συνομιλήσουν με ανθρώπους που κρατούν ζωντανή την ελληνική γλώσσα και κουλτούρα στην άλλη άκρη του κόσμου.
Διαβάστε επίσης...
Στο πλαίσιο της επίσκεψης, συναντήθηκαν επίσης με τον πρόεδρο της Κοινότητας, Χάρη Δανάλη, καθώς και με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στο Σίδνεϊ, Γεώργιο Σκεμπέρη. Η ατμόσφαιρα ήταν συγκινητική, καθώς τα παιδιά του σχολείου υποδέχθηκαν την αποστολή τραγουδώντας τον ύμνο του Παναθηναϊκού, δείχνοντας το πόσο βαθιά φτάνει η αγάπη για το Τριφύλλι ακόμα και εκτός ελληνικών συνόρων.
Mrs. Despina Giannakopoulou, our President, Mr. Vassilis Parthenopoulos, our COO, Stavros Ntinos, along with our players Panagiotis Kalaitzakis and Vassilis Toliopoulos, visited the Greek Orthodox Community of New South Wales Greek Language School, where they met with the… pic.twitter.com/gG5kcw7G01 — Panathinaikos BC (@Paobcgr) September 20, 2025
Οι παίκτες φωτογραφήθηκαν με τους μικρούς φίλους της ομάδας, μοίρασαν αυτόγραφα και μίλησαν μαζί τους, ενώ οι Καλαϊτζάκης και Τολιόπουλος προσέφεραν αναμνηστικά δώρα σε τρεις μαθητές που διακρίθηκαν σε διαγωνισμό ζωγραφικής του σχολείου. Το χαμόγελο στα πρόσωπα των παιδιών έδειξε πόσο σημαντική ήταν η συγκεκριμένη εμπειρία, αφού είχαν την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά στην αγαπημένη τους ομάδα.
Με τέτοιες δράσεις, ο Παναθηναϊκός αποδεικνύει ότι δεν εκπροσωπεί μόνο τον αθλητισμό, αλλά και την ελληνική ταυτότητα στο εξωτερικό, ενισχύοντας δεσμούς που ξεπερνούν τα σύνορα.