Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος σε δηλώσεις του ενόψει της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με την Μπαρτσελόνα για την 2η αγωνιστική της Euroleague, μίλησε για το κλίμα στους «πράσινους» τονίζοντας πως όλοι τον έχουν αγκαλιάσει στην ομάδα, γεγονός που του δίνει περισσότερη αυτοπεποίθηση.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
Διαβάστε επίσης...
Για το τι πρέπει να προσέξει ο Παναθηναϊκός: «Παίζουν πολύ γρήγορα, σουτάρουν με ευχέρεια και είναι μια ομάδα με πολύ μεγάλο ταλέντο. Στην πρεμιέρα ηττήθηκε και θα έρθει εδώ με μεγαλύτερο κίνητρο για να μην φύγει από την διπλή εβδομάδα με 0/2».
Για το τι διαφορετικό θα δούμε σε σχέση με το ματς κόντρα στην Μπάγερν: «Πρέπει να είμαστε ακόμα καλύτεροι, παίζουμε με μια καλύτερη θεωρητικά ομάδα από την Μπάγερν και πρέπει να το δείξουμε στο γήπεδο για να πάρουμε τη νίκη».
Σε ποια κομμάτια έχει εστιάσει ο κόουτς Αταμάν αυτές τις μέρες: «Στην άμυνα και στις αλληλοκαλύψεις μας, να ελέγξουμε τα ριμπάουντ που χάσαμε στο προηγούμενο παιχνίδι και στην επίθεση να μοιράσουμε την μπάλα και να παίξουμε με αυτοπεποίθηση».
Για τον κόσμο στο ΟΑΚΑ: «Ήταν απίστευτη εμπειρία πραγματικά είμαι ευγνώμων που την έζησα και που βρίσκομαι εδώ. Από την πρώτη στιγμή είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ και τα παιδιά μου φέρονται υπέροχα. Εννοείται περιμένουμε τον κόσμο μας».
Για το ότι έπαιξε λες και είναι στον Παναθηναϊκό χρόνια: «Η εμπιστοσύνη των συμπαικτών, του προπονητή. Όλοι με έχουν αγκαλιάσει και αυτό μου δίνει αυτοπεποίθηση και σιγουριά στο γήπεδο».
Για τον ανταγωνισμό όταν η ομάδα είναι πλήρης: «Η ομάδα είναι πάρα πολύ καλή, με τρομερούς παίκτες. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό, ο κόουτς θα κρίνει. Εμένα προσωπικά, δεν το βλέπω ανταγωνιστικά, είμαστε μαζί όλοι. Μου δίνει τεράστιο κίνητρο, προπονούμαι με παιδιά μεγάλης ποιότητας και μπορώ να μάθω από όλους πράγματα».
"Καμπανάκι" Αταμάν εν όψει Μπαρτσελόνα - Τι είπε για Όσμαν
Ο Εργκίν Αταμάν στις δηλώσεις του πριν από την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού κόντρα στην Μπαρτσελόνα για την 2η αγωνιστική της Euroleague (3/10, 21:15) στάθηκε στην δυσκολία των αγώνων με τους Μπλαουγκράνα, στην βελτίωση της αμυντικής συμπεριφοράς των Πράσινων, αλλά και στον Τσέντι Όσμαν.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
Για το ματς με την Μπαρτσελόνα: «Η Μπαρτσελόνα έρχεται μετά από μια μεγάλη ήττα από την Χάποελ Τελ Αβίβ, αλλά έχουν πολύ καλό ρόστερ και πολύ έμπειρους παίκτες και ξέρουμε ότι σε αυτή τη φανταστική ατμόσφαιρα του ΟΑΚΑ όλοι οι έμπειροι παίκτες έρχονται να παίξουν με δυνατή ψυχολογία. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για ένα δύσκολο παιχνίδι. Πάντα τα παιχνίδια με την Μπαρτσελόνα ήταν δύσκολα και θυμάμαι ότι και πέρσι κερδίσαμε στην τελευταία κατοχή. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι».
Για τον Όσμαν: «Ο Όσμαν έκανε προπόνηση τώρα και θα δούμε αύριο το πρωί πως θα είναι η κατάστασή του μετά την προπόνηση και θα αποφασίσουμε».
Για το τι διαφορετικό περιμένει να δει από το ματς με την Μπάγερν: «Πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί για να καταλάβουμε ο ένας τον άλλον. Πρώτα από όλα πρέπει να καταλάβουμε καλύτερα την αμυντική μας συμπεριφορά. Όλοι πρέπει να έχουν καλό τάιμινγκ. Και στην επίθεση εχουνε κάποιους παίκτες που παίζουν μαζί για τρίτη χρονιά και είναι το άνετοι μαζί. Έτσι πρέπει να ενσωματώσουμε τους νέους παίκτες μαζί τους και θέλουμε λίγο χρόνο. Για να τους ενσωματώσει και η ομάδα».