Ο νεαρός φόργουορντ, που ξεχώρισε με τις εμφανίσεις του στο Eurobasket 2025 με τη φανέλα της εθνικής ομάδας της Φινλανδίας, δείχνει αποφασισμένος να εξελιχθεί υπό τις οδηγίες ενός από τους μεγαλύτερους προπονητές στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ.
Φέτος, ο Μούρινεν αποφάσισε να αφήσει το high school και να μετακομίσει στο Βελιγράδι, εντάσσοντας τη καριέρα του στην Παρτίζαν. Η συνεργασία με τον Ομπράντοβιτς προσφέρει στον νεαρό παίκτη μια μοναδική ευκαιρία να μάθει από έναν προπονητή που έχει καθιερωθεί ως θρύλος στην Ευρωλίγκα.
Διαβάστε επίσης...
Αναλυτικά όσα είπε στην Mozzart Sport:
«Εδώ, χωρίς καμία αμφιβολία, θα εξελιχθώ περισσότερο απ' ό,τι αν έμενα στο λύκειο στις ΗΠΑ. Έτσι σκέφτηκα. Εδώ θα προετοιμαστώ καλύτερα για το κολέγιο και το NBA. Έχω τον καλύτερο προπονητή όλων των εποχών, εξαιρετικούς συμπαίκτες. Κύριος στόχος μου είναι να μαθαίνω και να βελτιώνομαι. Θα παίξω στην Euroleague και περιμένω δύσκολους αγώνες».
Για την πρώτη του συνάντηση με τον Ζοτς: «Καλή. Μου είπε μερικά πολύ σοφά πράγματα στο γήπεδο, γενικά για το μπάσκετ».