Ο Ολυμπιακός... απέδρασε με νίκη από το Βελιγράδι κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, αλλά ο Γιώργος Μπαρτζώκας παραδέχθηκε πως ήταν άσχημη η εμφάνιση των πρωταθλητών.

Ο κόουτς των Πειραιωτών στάθηκε στην καλή άμυνα των τελευταίων λεπτών, ενώ εξήρε την προσωπικότητα των παικτών του. 

O Μπαρτζώκας
InTime

«Συμφωνώ με τον Βεζένκοφ πως παίξαμε άσχημα. Η αμυντική προσέγγιση και προσπάθεια ήταν άσχημη, γι’ αυτό η Μακάμπι σκόραρε εύκολα. Μας λείπουν οι καλύτεροί μας αμυντικοί, ο Γουόκαπ, ο ΜακΚίσικ. Και ο Φουρνιέ. 

Επιστρέψαμε στο ματς με καλή άμυνα, που χρειαζόμαστε σε όλο το ματς. Έχουμε το ταλέντο, τους παίκτες, την προσωπικότητα. Δεν ήταν ματς για καρδιακούς», είπε ο Μπαρτζώκας αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης στο «Αλεξάνταρ Νίκολιτς Χολ».  

"Μας λείπουν οι αμυντικοί μας..."

Στην άμυνα στάθηκε και στη συνέντευξη Τύπου ο Γιώργος Μπαρτζώκας, αναφέροντας τα εξής: «Πρώτα από όλα θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους οπαδούς μας που ήρθαν οδικώς από την Ελλάδα για να μας στηρίξουν. Τους δώσαμε χαρά, γιατί στο τέλος πήραμε τη νίκη. Ήταν ένα τρελό παιχνίδι. Η Μακάμπι άξιζε επίσης τη νίκη, όμως αν δεν κάνω λάθος πετύχαμε 30 πόντους στην τελευταία περίοδο και 16 από τις 26 ασίστ μας ήρθαν στο β’ μέρος. Αν δεν κάνω λάθος, κλείσαμε το ματς με σερί 11-0. Χρειαζόμασταν 2-3 καλές φάσεις στην άμυνα, όπως στην τελευταία κατοχή απέναντι στον Γουόκερ και τις βρήκαμε. Είμαι πολύ χαρούμενος με τη νίκη, γιατί στη Euroleague κάθε παιχνίδι μετράει. Χρειαζόμαστε να επιστρέψουν οι καλοί μας αμυντικοί, γιατί χρειαζόμαστε σημαντική βελτίωση σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού. Όταν κερδίζεις, είσαι πάντα χαρούμενος. Θυμάμαι, γιατί το είχα παρακολουθήσει, το παιχνίδια της Μακάμπι με τη Χάποελ εδώ και ήταν παρεμφερές, με τον ίδιο παίκτη (σσ. Ντάουτιν) να βάζει τρία, τέσσερα σουτ στη σειρά και να καθορίζει το αποτέλεσμα. Σήμερα φαινόταν ότι θα συμβεί κάτι αντίστοιχο. Βρήκε ρυθμό και ήταν “καυτός”. Κάποια από τα σουτ του ήταν εντελώς ελεύθερα, αλλά σε κάποια από αυτά ήταν εντελώς κλεισμένος. Όταν ένας παίκτης όπως αυτός ή ο Λόνι Γουόκερ βρίσκει ρυθμό από την αρχή, πρέπει να προσευχηθείς στον Θεό για να αστοχήσει.

Γι’ αυτό σας λέω ότι μας λείπουν οι αμυντικοί μας. Χρειάζεται να είμαστε πιο σκληροί στην άμυνα. Στην επίθεση βλέπετε το ταλέντο που έχουμε, μπορούμε να βάλουμε 30 πόντους στην τελευταία περίοδο. Ελπίζω ότι θα βελτιωθούμε αμυντικά με τις επιστροφές των απόντων και τη δουλειά που θα κάνουμε στο παρκέ. Για εμάς ήταν το τέταρτο σερί ματς με όχι και τόσο ευρύ ροτέισον, συμπεριλαμβανομένου και του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, και νομίζω ότι μας έλειψε η ενέργεια. Οι βασικοί μας παίκτες δεν είναι φρέσκοι. Ευχαριστώ τον Θεό που κερδίσαμε. Πρέπει να ξεκουραστούμε μια μέρα και να επιστρέψουμε στη δουλειά».

Oι παίκτες του Ολυμπιακού
InTime