Στο ενδιαφέρον του Ολυμπιακού προς το πρόσωπό του το περασμένο καλοκαίρι αναφέρθηκε ο Σιλβέν Φρανσίσκο, μιλώντας στο Triple Threat Show του Amerikanos24TV.

“Ναι αυτό είναι αλήθεια (σ.σ. ότι ο Ολυμπιακός ενδιαφερόταν). Ήθελα να πάω εκεί, αλλά νιώθω ότι αυτό που συνέβη ήταν ότι όταν άκουσα ότι ο Αντρέα Τρικιέρι απολύθηκε, όλη η ομάδα, οι παίκτες, προσπαθούσαν να καταλάβουν τι έγινε, ποιον προπονητή θα πάρουμε. Στο μυαλό μου έλεγα «Ουάου, αποκλείεται να απολύθηκε ενώ ξέραμε ότι θα έχουμε τον ίδιο προπονητή και την επόμενη σεζόν και σχεδόν την ίδια ομάδα οπότε μπορούμε να χτίσουμε κάτι και να καταλάβουμε ο ένας τον άλλον και να έχουμε μια ομάδα που μπορεί να παίζει για δεύτερη χρονιά μαζί». Ήταν πολύ αργά όταν ο Ολυμπιακός ήθελε να μιλήσει τον ατζέντη μου”, τόνισε.

"Με τους γκαρντ που είχαν θα ήταν πολύ δύσκολο"

Επίσης, τόνισε ότι ένας από τους λόγους που δεν πήγε στον Ολυμπιακό ήταν ότι με τους γκαρντ που υπήρχαν θα ήταν πολύ δύσκολο για τον ίδιο να βρει τον χρόνο συμμετοχής που θα ήθελε.

“Πριν από αυτό έλεγα «Γιατί όχι» αλλά μετά συνειδητοποίησα ότι υπήρχαν πολλοί γκαρντ. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες, ξέρω ότι υπήρχαν πολλά πράγματα που δεν θα μπορούσα να κάνω και για μένα η καλύτερη ιδέα ήταν να μείνω στη Ζαλγκίρις και να συνεχίσω το ταξίδι μου εκεί. Η Ζαλγκίρις είπε όχι στον Ολυμπιακό, το ίδιο και ο ατζέντης μου, επειδή με τους γκαρντ που είχαν θα ήταν πολύ δύσκολο. Ίσως δεν ήταν σωστό το timing”, πρόσθεσε.

Ο Φρανσίσκο πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν μέχρι στιγμής με την Ζαλγκίρις έχοντας μέσο όρο σε 21 παιχνίδια, 15.8 πόντους, 7 ασίστ, 3 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο.