Το Final 8 του Κύπελλου Ελλάδας ξεκινάει το απόγευμα της Τρίτης, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει εστιασθεί στον Παναθηναϊκό, ειδικά μετά την ήττα από τον Κολοσσό και την άφιξη του Χέιζ-Ντέιβις.

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού είναι σε αναμμένα κάρβουνα, μη ξέροντας μάλιστα τι να περιμένει τις επόμενες μέρες. Ζητούσε την απόκτηση ενός ακόμη σέντερ, αλλά ο Εργκίν Αταμάν το ξέκοψε, λέγοντας ότι περιμένει σε λίγες μέρες την επιστροφή στο παρκέ του Ματίας Λεσόρ.

Παράλληλα, πολλοί ρωτάνε συνεχώς αν υπάρχει θέμα παραμονής ή μη του Τούρκου προπονητή στον πάγκο της ομάδας. Η απάντηση είναι ότι τουλάχιστον προς το παρόν δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα.

Ο Παναθηναϊκός, παρά τα προβλήματα, που έχει, είναι υποχρεωμένος να τα αφήσει όλα στην άκρη και να παλέψει με νύχια και με δόντια για τη κατάκτηση του Κυπέλλου. Τα προηγούμενα χρόνια ο Αταμάν δεν είχε δώσει ιδιαίτερη προσοχή στον θεσμό, τώρα, όμως, το κάνει, όπως δήλωσε. Και αυτό γιατί το Κύπελλο είναι κάτι, που το χρειάζεται τώρα η ομάδα του πάνω από όλα για ψυχολογικούς λόγους.

Γιατί μπαίνει αμέσως ο Χέιζ-Ντέιβις, τι… ψάχνει από τον Ναν ο Αταμάν

Ο Χέιζ-Ντέιβις έκανε ιατρικές εξετάσεις, μπήκε στο γήπεδο και όλα δείχνουν ότι θα ντεμπουτάρει στο Ηράκλειο της Κρήτης. Θέλει χρόνο για να προσαρμοστεί, αλλά είναι μεγάλος παίκτης, έχει τεράστια ευρωπαϊκή εμπειρία και ο Αταμάν θεωρεί ότι από τη πρώτη στιγμή ο πρώην των Σανς θα του κάνει την διαφορά.

Ο Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις
Panathinaikosbc

Ο Αταμάν περιμένει περισσότερα πράγματα και από τον Κέντρικ Ναν, ο οποίος στην επιστροφή του και στα παιχνίδια με Φενέρ και Κολοσσό έδειξε ότι θέλει κι άλλο χρόνο για να συνέλθει. Ο τραυματισμός του τον επηρέασε και αυτό ήταν ξεκάθαρο στα δύο παιχνίδια, που προηγήθηκαν.

Ο τελικός θα κρίνει τις μεταγραφές και όχι μόνο στον Παναθηναϊκό

Όπως αναφέραμε, προς το παρόν δεν υπάρχει θέμα για νέες εξελίξεις στο «τριφύλλι». Αν, όμως, χάσει το Κύπελλο, τίποτα δεν θα πρέπει να αποκλειστεί. Και αν το χάσει, βέβαια, είναι και ο τρόπος, που θα το χάσει. Άλλο χάνω στο σουτ με ένα κακό σφύριγμα και άλλο με 20 πόντους από το ημίχρονο. Όλα θα παίξουν τον ρόλο τους και βέβαια για τον Παναθηναϊκό προηγείται το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και όχι ο τελικός, όπου κανείς δεν ξέρει αν θα πάει, κάτι, που ισχύει και για τον Ολυμπιακό.

Τυχόν απώλεια του Κυπέλλου μπορεί επίσης να σημαίνει τη πραγματοποίηση μίας ακόμη μεταγραφής, πέρα όποιας άλλης εξέλιξης μπορεί να υπάρξει.