Facebook Pixel Και λίγα είναι...
Μπάσκετ
| 2012-04-12 13:32:00

Και λίγα είναι...

Και λίγα είναι...

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός καλείται να πληρώσει πρόστιμο ύψους 88.001 ευρώ για την απαράδεκτη συμπεριφορά των φιλάθλων στο πέμπτο παιχνίδι με την Μακάμπι.

Η ατμόσφαιρα που είχαν δημιουργήσει οι φίλοι του ''τριφυλλιού'' ήταν εκπληκτική, ωστόσο έγιναν κι ενέργειες εκτός πλαισίου της Ευρωλίγκας.

Συγκεκριμένα για τις φωτοβολίδες αλλά και τα καπνογόνα που άναψαν, καθώς επίσης και για την είσοδό τους εντός αγωνιστικού χώρου με το σφύριγμα της λήξης, έτσι ο Παναθηναϊκός καλείται να πληρώσει το ποσό των 88.001 ευρώ.

Η ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής αναφέρει πως το ανεξάρτητο πειθαρχικό όργανο τιμώρησε τους ''πράσινους'' για τη συμπεριφορά μερίδας οπαδών της που έπληξε τη διοργάνωση στο ματς της περασμένης Πέμπτης (5/4) στο ΟΑΚΑ.

«Στη διάρκεια του αγώνα άναψαν φωτοβολίες, χρησιμοποιήθηκαν λέιζερ για να αποσπάσουν την προσοχή των παικτών, πετάχτηκαν αντικείμενα από τις κερκίδες και οπαδοί εισέβαλαν στο παρκέ αμέσως μετά τη λήξη. Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός καλείται από το πειθαρχικό όργανο να πάρει τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να διασφαλίσει την τάξη και την ασφάλεια στο γήπεδό της τις επόμενες περιόδους. Αν επαναληφθούν ανάλογα γεγονότα στο μέλλον, το πειθαρχικό όργανο θα εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο να επιβάλει τιμωρία και πέρα από πρόστιμο».

Η απόφαση της Ευρωλίγκας καταλήγει, αναφέροντας: «Η Ευρωλίγκα θα ήθελε να καταστήσει σαφές σε όλους τους φιλάθλους, τους συνεργάτες της και τα ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο, που μοιράζονται με μας την αξία ότι η ασφάλεια των φιλάθλων είναι προτεραιότητά μας. Πάντα θα διασφαλίζουμε πως η απόλαυση των αγώνων μας είναι εναρμονισμένη με τις παγκόσμιες αξίες του αθλητισμού. Θα έχουμε μηδενική ανοχή απέναντι στη βία στα γήπεδα όπου παίζονται αγώνες της Ευρωλίγκας».
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags