Ο Γιώργος Μπόγρης δεν είναι ο τύπος που θα σου πει τα συνηθισμένα. Με αέρα Ισπανίας και νοοτροπία που απέχει έτη φωτός από τα βαλκανικά πρότυπα, δηλώνει πλέον απελευθερωμένος.

Η «Αποτοξίνωση» από το Επαγγελματικό Μπάσκετ

Για τον Γιώργο, η ταμπέλα του «επαγγελματία» ήταν πάντα ένας περιοριστικός ζουρλομανδύας. «Έφυγα από έναν χώρο γεμάτο τοξικότητα και τώρα περνάω καλύτερα από ποτέ. Το μαγαζί μου είναι η προέκταση του σαλονιού μου, εκεί που μοιράζουμε κουλτούρα», αναφέρει, τονίζοντας πως η πενταετία στην Ισπανία του άλλαξε το DNA.

Δηλώνει αυθεντικός και κυνικός: «Όταν βαριέμαι, μπαίνω στα social να "γλεντήσω" κανέναν και βγαίνω. Δεν επηρεάζομαι από σχόλια ανθρώπων που δεν μπορούν να δουν το δικό μου point of view».

Η Κατερίνα, το Παλιό ΠΑΣΟΚ και τα «Τυροπιτάκια»

Στα προσωπικά του, ο Μπόγρης φαίνεται να έχει βρει το λιμάνι του, έστω κι αν το λιμάνι... κοιμάται νωρίς. «Συγκατοικώ τρία χρόνια με την Κατερίνα. Είναι "Παλιό ΠΑΣΟΚ", περνάμε τέλεια. Εγώ είμαι του βραδινού, εκείνη του πρωινού, αλλά τα βρίσκουμε. Είμαι δοτικός και νοικοκύρης», είπε χαρακτηριστικά ο «Μπογρίνιο». 

Η ιδέα του να γίνει πατέρας τον τρομάζει: «Βλέπω τον φίλο μου τον Ραντούλιτσα, ένα θηρίο 2.15, να τρέχει πίσω από ένα παιδάκι και λέω "Χριστέ και Απόστολε". Δεν είμαι έτοιμος να θυσιάσω την ελευθερία μου για παιδικά πάρτι με κατεψυγμένα τυροπιτάκια».

«Πάει για το back-to-back η Φενέρμπαχτσε»

Όταν η κουβέντα έρχεται στο μπάσκετ, ο Μπόγρης γίνεται αναλυτής με «χειρουργική» ακρίβεια, παρά την οπαδική του προτίμηση. «Είμαι άρρωστος με τον Ολυμπιακό, αλλά φοβάμαι πως θα δούμε το ίδιο έργο θεατές. Η ομάδα είναι γυμνή στον άσο και ο Παναθηναϊκός με την προσθήκη του Χέιζ-Ντέιβις έχει πάρει προβάδισμα», επεσήμανε ο Μπόγρης. 

Προβλέπει πως με τον Γιασικεβίτσιους και τη Φενέρ (την αγαπημένη του ομάδα) να πηγαίνουν για το back-to-back φέτος στην Euroleague

Χρίζει τη Βαλένθια ως την ομάδα-έκπληξη που θα ήθελε να δει να προχωράει, λόγω του όμορφου μπάσκετ που αποδίδει.

Ο Μπόγρης είναι το "enfant gâté" που αρνήθηκε να παίξει με τους κανόνες του συστήματος. Η ειλικρίνειά του για την τοξικότητα του χώρου και η παραδοχή ότι "το επαγγελματίας με μείωνε σαν προσωπικότητα" είναι μια γροθιά στο στομάχι του αθλητικού κατεστημένου.

Στο μπάσκετ, η ανάλυσή του για τον Ολυμπιακό πονάει τους οπαδούς, αλλά η "γύμνια" στον άσο που επισημαίνει είναι η σκληρή αλήθεια που ίσως κρίνει τον τίτλο. Ο Γιώργος ζει τη ζωή του ως "χομπίστας πολυτελείας" και αυτό είναι το μεγαλύτερο τρίποντο που έχει βάλει ποτέ. Είτε τον λατρεύεις, είτε τον μισείς, δεν μπορείς παρά να παραδεχτείς ότι είναι ο πιο "cool" τύπος που πέρασε από τα ελληνικά παρκέ τα τελευταία χρόνια.