Ο Παναθηναϊκός στην επιστροφή του Ματίας Λεσόρ στη δράση και μάλιστα με ένα γεμάτο παιχνίδι από τον Γάλλο σέντερ, νίκησε πιο εύκολα από ό,τι δείχνει το τελικό σκορ τη Ζαλγκίρις και ξεκίνησε την… αντεπίθεσή του για το φινάλε της κανονικής διάρκειας της Euroleague, όπου στόχος είναι πλέον η είσοδος στα πλέι οφ και στην πρώτη εξάδα.

Ο Λεσόρ βρέθηκε κανονικά στην αρχική πεντάδα και δεν άργησε να δείξει ότι είναι ξανά έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα του. Μάλιστα, ήταν αυτός που σημείωσε το πρώτο καλάθι του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι, ενώ λίγο αργότερα ξεσήκωσε το κοινό με ένα εντυπωσιακό κάρφωμα με το αριστερό, στέλνοντας το μήνυμα ότι επέστρεψε δυναμικά. Παρέμεινε στο παρκέ για 23 λεπτά και 13 δευτερόλεπτα, συμβάλλοντας στην προσπάθεια της ομάδας του για τη νίκη. Ο απολογισμός του ήταν 9 πόντοι με 4/8 δίποντα και 1/2 βολές, ενώ πρόσθεσε ακόμη 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 μπλοκ.

"Ξενερωμένος" ξένος του ΠΑΟ με τεράστιο συμβόλαιο - Καμπάνα σε Ρογκαβόπουλο
Ματίας Λεσόρ / Intime

Η παρουσία του στη 12αδα και στα 23 λεπτά στο παρκέ προφανώς και δημιούργησε ένα… ντόμινο στο Τριφύλλι, καθώς ο Κένεθ Φαρίντ έπαιξε 5 λεπτά (χρεώθηκε και νωρίς φάουλ) και ο Ρισόν Χολμς επτά λεπτά. Ο δεύτερος πάντως προβλημάτισε πάρα πολύ με την παρουσία του, καθώς όχι μόνο έδειχνε… πολύ πιο πίσω από τον ανέτοιμο Λεσόρ, αλλά εμφανίστηκε χωρίς διάθεση και ενέργεια και έδειξε κάπως «ξενερωμένος». Προφανώς ο 31χρονος που έχει συμβόλαιο 1+1 και λαμβάνειν 2.4 εκατ. ευρώ για κάθε χρόνο, δεν είναι και πολύ… κεφάτος που ο Γάλλος γύρισε και του πήρε αμέσως τη θέση του βασικού, ενώ ούτε τον χαροποιεί που ο χρόνος του πλέον θα περιοριστεί στο 10λεπτο.

Βέβαια, αν συνεχίσει να είναι αρνητικός όποτε μπαίνει στο παρκέ, δεν αποκλείεται προσεχώς να χάσει τη θέση του δεύτερου σέντερ από τον Φαρίντ, ενώ κανείς αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι θα βρίσκεται στο ΟΑΚΑ και την επόμενη σεζόν.

Ούτε δευτερόλεπτο ο Μήτογλου, καμπάνα σε Ρογκαβόπουλο

Ο Εργκίν Αταμάν στο παιχνίδι της Ζαλγκίρις αποφάσισε να πάρει τρεις σέντερ, κάτι που δύσκολα θα κάνει στα επόμενα παιχνίδια, καθώς φοβόταν την επιστροφή του Ματίας Λεσόρ. Ο Γάλλος όμως ήταν εξαιρετικός και δεν χρειάστηκε σημαντικές… βοήθειες και για αυτό έμεινε στον πάγκο σε όλο το παιχνίδι και ο Ντίνος Μήτογλου για δεύτερο σερί ματς μετά την Παρί. Πάντως, ο Έλληνας ψηλός προσεχώς και έχοντας στο ρόστερ δύο ψηλούς ο Τούρκος προπονητής, λογικά θα βρει παραπάνω χρόνο και έναν διαφορετικό ρόλο, όπως είχε και την πρώτη χρονιά.

"Ξενερωμένος" ξένος του ΠΑΟ με τεράστιο συμβόλαιο - Καμπάνα σε Ρογκαβόπουλο
Intime

Έκπληξη βέβαια προκάλεσε και η απουσία του Νίκου Ρογκαβόπουλου από το χθεσινό παιχνίδι με τους Λιθουανούς, καθώς ο κόουτς αποφάσισε να τον αφήσει εκτός 12αδας. Ο Έλληνας άσος… πλήρωσε την επιλογή να υπάρχουν τρεις ψηλοί μέσα, ενώ προτιμήθηκε ο Μήτογλου που δεν έπαιξε, καθώς ο «Ρόγκα» ήταν κάκιστος κόντρα στον Ηρακλή. Πήρε το… μήνυμα για να επιστρέψει καλύτερος!