Μιλώντας στην εκπομπή EuroInsiders, ο παλαίμαχος διεθνής γκαρντ ανέφερε ότι τότε είχε ακόμη δύο χρόνια συμβόλαιο με την ΑΕΚ, όμως τα οικονομικά προβλήματα της ομάδας άλλαξαν τα δεδομένα.
"Το 2005 είχα ακόμα δύο χρόνια συμβόλαιο με την ΑΕΚ, αλλά τότε ξεκίνησαν τα οικονομικά προβλήματα. Υπήρχαν καθυστερήσεις στις πληρωμές και η ομάδα αντιμετώπιζε δυσκολίες. Το μέλλον φαινόταν αβέβαιο.
Διαβάστε επίσης...
Ο ιδιοκτήτης με κάλεσε στο γραφείο του και μου είπε: “Νίκο, δυστυχώς πρέπει να σε πουλήσουμε. Πρέπει να βρούμε ομάδα για να πας”. Υπήρχε ενδιαφέρον από ομάδες, αλλά με έναν όρο: Να μην πάω σε ελληνική ομάδα. Μου είπαν ότι δεν θέλουν να με δουν σε άλλη ομάδα στην Ελλάδα.
Ήμουν πολύ στεναχωρημένος που θα έφευγα από την Ελλάδα και από την ΑΕΚ, γιατί είχαμε έναν πολύ νεανικό κορμό παικτών. Αν εκείνη η ομάδα έμενε μαζί και ενισχυόταν, πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε μεγάλα πράγματα και στην EuroLeague.
Ήρθε η πρόταση της Μπενετόν Τρεβίζο, με τον Μαουρίτσιο Γκεραρντίνι general manager και προπονητή τον Ντέιβιντ Μπλατ. Για μένα ήταν no-brainer. Μου άρεσε πολύ το project. Υπήρχε ο Αντρέα Μπαρνιάνι, που ήταν τότε νεότερος από εμένα και επελέγη στο Νο. 1 του NBA Draft την επόμενη χρονιά, ο Ντρου Νίκολας, ο Ραμόνας Σισκάουσκας, ο Μάρκους Γκορί, ο Σοράνια. Ήταν μια πολύ δυνατή ομάδα.
Πέρασα δύο υπέροχα χρόνια στο Τρεβίζο και αυτά τα χρόνια μου άνοιξαν τον δρόμο για να πάω στο υψηλότερο επίπεδο, που ήταν η ΤΣΣΚΑ Μόσχας", σημείωσε.
Super League
Premier League
Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων
Champions League
Europa League
UEFA Conference League
Bundesliga
Serie A
La Liga
Ligue 1
Superleague 2
Κύπελλο Ελλάδας
Euroleague
Basket League
NBA
Eurocup
Basketball Champions League
Volley
Tennis
Πόλο
Στίβος
Αυτοκίνητο