Εμφανώς εκνευρισμένος και προβληματισμένος παρουσιάστηκε ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους μετά το τέλος της αναμέτρησης στο ΣΕΦ, με τον προπονητή της Φενέρμπαχτσε να μην κρύβει τη δυσαρέσκειά του για την αγωνιστική εικόνα της ομάδας του.

Στις δηλώσεις του αμέσως μετά το παιχνίδι, ο Λιθουανός τεχνικός προχώρησε σε μια σύντομη αλλά ιδιαίτερα ουσιαστική τοποθέτηση, επιλέγοντας να σταθεί κυρίως στις αδυναμίες που παρουσίασε η ομάδα του απέναντι στον Ολυμπιακό.

«Θα μπορούσαμε να κάνουμε τα πάντα καλύτερα σήμερα», ανέφερε χαρακτηριστικά, δείχνοντας πως θεωρεί ότι η Φενέρ δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις ενός τόσο υψηλού επιπέδου αγώνα.

Ο Γιασικεβίτσιους στάθηκε ιδιαίτερα στο κομμάτι της προετοιμασίας, αφήνοντας αιχμές για την εικόνα που παρουσίασαν οι παίκτες του στο παρκέ. Όπως τόνισε, η ομάδα του έδειξε σαν να μην είχε προετοιμαστεί επαρκώς για το συγκεκριμένο παιχνίδι, κάτι που αποτυπώθηκε τόσο στην αμυντική λειτουργία όσο και στη συνολική αντίδραση απέναντι στην πίεση του αντιπάλου.

Ένα από τα στοιχεία που τον προβλημάτισαν περισσότερο ήταν η αδυναμία περιορισμού των βασικών επιθετικών επιλογών του Ολυμπιακού. Ο ίδιος επεσήμανε πως τρεις παίκτες των «ερυθρόλευκων» κατάφεραν να σημειώσουν συνολικά πάνω από 70 πόντους, στοιχείο που από μόνο του εξηγεί σε μεγάλο βαθμό την έκβαση της αναμέτρησης.

Η αμυντική προσέγγιση της Φενέρμπαχτσε δεν λειτούργησε όπως θα περίμενε, με τον αντίπαλο να βρίσκει ρυθμό και λύσεις σε κρίσιμα σημεία του αγώνα. Παρά τις επιθετικές προσπάθειες και τις κατά διαστήματα αντιδράσεις, η τουρκική ομάδα δεν κατάφερε να επιβάλει τον ρυθμό της ή να «φρενάρει» την παραγωγικότητα του Ολυμπιακού.

Αυτό που ξεχώρισε, ωστόσο, στις δηλώσεις του Γιασικεβίτσιους ήταν η διάθεσή του να αναλάβει πλήρως την ευθύνη. Χωρίς να μεταθέσει το βάρος στους παίκτες του, παραδέχθηκε πως η εικόνα της ομάδας αντικατοπτρίζει και τις δικές του επιλογές.

«Είναι δύσκολο να το εξηγήσω. Προφανώς είναι δικό μου το λάθος για ό,τι έγινε σήμερα», είπε χαρακτηριστικά, σε μια φράση που αποτυπώνει τη φιλοσοφία του ως προπονητή, αλλά και την πίεση που συνοδεύει τέτοιου είδους αναμετρήσεις.