Την 24η νίκη του στη φετινή Euroleague πήρε επιβλητικά ο Ολυμπιακός το βράδυ της Μ. Τρίτης (7/4) στο ΣΕΦ, κερδίζοντας κατά κράτος τη Ρεάλ Μαδρίτης με 102-88 και οδεύοντας ολοταχώς πια για να πάει στα play off όχι απλά με το πλεονέκτημα της έδρας, αλλά και ως πρώτος (ρεκόρ 24-12). Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ στο ματς της 36ης αγωνιστικής ήταν καταπληκτικός κι έκανε ρεκόρ καριέρας στη διοργάνωση με 37 πόντους και 7 τρίποντα, ενώ και ο Σάσα Βεζένκοφ δεν πήγε πίσω με 26 πόντους.

Στο 23-13 η «βασίλισσα», για την οποία μόνο ο Λάιλς το πάλεψε τελειώνοντας τον αγώνα με 22 πόντους και 6/8 τρίποντα.

Φοβεροί Ντόρσεϊ και Βεζένκοφ

Ο Ολυμπιακός μπήκε με… πατημένο το γκάζι και προηγήθηκε πολύ γρήγορα με +10 (12-2). Τα χαμένα ριμπάουντ έφεραν αντίδραση της Ρεάλ για το 18-12, ωστόσο Ντόρσεϊ και Βεζένκοφ με διαδοχικά τρίποντα έφεραν το +15 (27-12) και το α’ δεκάλεπτο βρήκε την ομάδα του Μπαρτζώκα με προβάδισμα 12 πόντων (31-19).

Ο Έλληνας κόουτς, κατά την προσφιλή του τακτική, άφησε τους δύο… οn fire παίκτες του στον πάγκο με την έναρξη της 2ης περιόδου για να πατήσουν στο παρκέ ο Φουρνιέ και ο Πίτερς, μια κίνηση που δεν βοήθησε καθόλου (άστοχος ο Πίτερς, επηρεασμένος ο Φουρνιέ από τις στομαχικές διαταραχές που τον είχαν ταλαιπωρήσει από το βράδυ της Δευτέρας), «βραχυκύκλωσε» ο Ολυμπιακός για περίπου 5 λεπτά και η Ρεάλ δεν έχασε την ευκαιρία να τρέξει σερί 18-0, με το 35-22 να γίνεται 35-40.

Σε εκείνο το σημείο ο Σακίλ ΜακΚίσικ έδωσε πολύτιμες λύσεις με 5 σερί πόντους κι ένα κλέψιμο που έγινε ασίστ για τον Βεζένκοφ, με το ημίχρονο, εντέλει, να κλείνει στο +7 για τους πρωταθλητές, καθώς ο Μπαρτζώκας αντιλήφθηκε ότι ήταν λάθος να αφήσει στον πάγκο τους Βεζένκοφ, Ντόρσεϊ, οι οποίοι σημείωσαν τους 33 από τους 49 πόντους των «ερυθρόλευκων» στο πρώτο μισό της αναμέτρησης (49-42).

Και ρεκόρ ο Ντόρσεϊ

Το 3ο δεκάλεπτο βρήκε νευρικές και άστοχες τις δύο ομάδες στην αρχή, αλλά ο Ντόρσεϊ και ο Βεζένκοφ έτρεξαν πάλι σερί τριπόντων για το μέγιστο προβάδισμα (65-49) του Ολυμπιακού στο παιχνίδι. Πολύ δυνατή η άμυνα των Πειραιωτών και στο τέλος της γ’ περιόδου η διαφορά ήταν στους 15 πόντους (72-57).

Στην τελική ευθεία του αγώνα ήρθε η σειρά των Πίτερς, Χολ, ΜακΚίσικ και Γουόρντ να βοηθούν στο σκοράρισμα για το +19 (84-65), με τον Ντόρσεϊ να φτάνει τους 32 πόντους εν μέσω αποθέωσης για το 92-70. Όλα κύλησαν διαδικαστικά στα τελευταία λεπτά και προέκυψε εντέλει η κατοστάρα (102-88).

Tα δεκάλεπτα: 31-19, 49-42, 72-57, 102-88 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 3 (1), Νιλικίνα, Γουορντ 4 (1), Βεζένκοφ 26 (3), Παπανικολάου 3 (1), Ντόρσεϊ 37 (7), Πίτερς 3 (1), Μιλουτίνοφ 5, Τζόσεφ 2, Χολ 9, ΜακΚίσικ 10 (1), Φουρνιέ.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Σκαριόλο): Λάιλς 22 (6), Αμπάλδε 3 (1), Καμπάτσο 14 (2), Οκίκι, Χεζόνια 6, Μαλεντόν 2, Ντεκ 9, Γκαρούμπα 2, Ταβάρες 15, Γιουλ 2, Φελίς 13 (2), Λεν.