Ως αρκετά πιθανό σενάριο παρουσίασε ο Σωτήρης Βετάκης στην εκπομπή Strong Side του καναλιού Scorakias το ενδεχόμενο να μην παραμείνει ο Εργκίν Αταμάν στον Παναθηναϊκό την επόμενη σεζόν, ακόμη και στην περίπτωση που οι «πράσινοι» φτάσουν μέχρι την κατάκτηση της EuroLeague.
«Θεωρώ ότι το πιο πιθανό είναι ότι ο Αταμάν δεν θα συνεχίσει του χρόνου, τουλάχιστον αυτό βγαίνει μέσα από τον οργανισμό του Παναθηναϊκού», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο Βετάκης ξεκαθάρισε πάντως ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έχει στηρίξει τον προπονητή του Παναθηναϊκού, ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές της σεζόν. «Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στηρίζει αναφανδόν την επιλογή Αταμάν. Πραγματικά, εάν κατακτήσει την EuroLeague —το λέω από τώρα— θα έχει μεγάλο μερίδιο ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, όχι μόνο για τις μεταγραφές που έχει κάνει ο Παναθηναϊκός και τον τρόπο με τον οποίο έχει διαχειριστεί το μπάτζετ του, αλλά και για τη στήριξη στον Εργκίν Αταμάν μέσα στη σεζόν και την περίοδο της κρίσης», σημείωσε.
Μάλιστα, στάθηκε ειδικά στο διάστημα μετά την ήττα από τον Κολοσσό, λέγοντας ότι εκεί φάνηκε πιο έντονα αυτή η στήριξη. «Όταν υπήρχε μια κρίση, ειδικά μετά την ήττα εντός έδρας με τον Κολοσσό», είπε, για να εξηγήσει στη συνέχεια γιατί θεωρεί ότι ο Παναθηναϊκός περίμενε περισσότερα από τη φετινή χρονιά.
«Είναι μια σεζόν όπου ο Παναθηναϊκός στην Α1 έχει πέντε ήττες, που είναι το δεύτερο χειρότερο ρεκόρ μετά τις έξι ήττες που είχε τη χρονιά πριν έρθει ο Αταμάν (22-23), με περισσότερες αγωνιστικές όμως τότε. Έχει 15 ήττες στην EuroLeague. Ο Παναθηναϊκός χτίστηκε με αυτό το ρόστερ όχι για να είναι τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος της κανονικής περιόδου και να συζητάει αν τυχόν θα προκριθεί ή αν θα μείνει στο πιθανότητα 10%, 5% που είχε το σενάριο να μείνει εκτός δεκάδας. Οπότε περίμενε κάτι περισσότερο και κυρίως περίμενε μεγαλύτερη συνέπεια στο καλό μπάσκετ», υπογράμμισε.
Ο ίδιος εξήγησε ότι ακριβώς αυτοί οι λόγοι είναι που μπορεί να οδηγήσουν τις δύο πλευρές σε χωρισμό στο τέλος της σεζόν. «Επομένως, αυτοί είναι κάποιοι λόγοι που μπορεί στο τέλος να καταλήξει ο Παναθηναϊκός και ο Εργκίν Αταμάν να ακολουθήσουν διαφορετικούς δρόμους, που σύμφωνα με αυτό που βγαίνει από τον οργανισμό του Παναθηναϊκού είναι αρκετά πιθανό», ανέφερε και πρόσθεσε: «Το οποίο είναι λίγο παράδοξο, ότι μπορεί να παίρνει ένας προπονητής δύο EuroLeague μέσα σε τρία χρόνια και να μη συνεχίζει. Ίσως να είναι και ο Αταμάν κουρασμένος από την κατάσταση στην Ελλάδα και να θέλει να γυρίσει στην Τουρκία; Δεν το ξέρω. Αλλά στην αγορά κυκλοφορεί, γιατί και όταν ο Παναθηναϊκός χτυπάει την πόρτα κάποιου ατζέντη, ο ατζέντης ρωτάει “με ποιον προπονητή θα είναι ο παίκτης μου; Θα είναι ο Αταμάν;”», τόνισε.
«Δεν λέω ότι θα φύγει 100%, αλλά και μόνο που η αγορά ρωτάει και αναρωτιέται αν θα είναι ο Εργκίν Αταμάν ή όχι, είναι μια ένδειξη ότι όλοι εισπράττουν κάτι το οποίο δείχνει ότι αυτό έχει λίγο “κακοφορμίσει”», υπογράμμισε.
Super League
Premier League
Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων
Champions League
Europa League
UEFA Conference League
Bundesliga
Serie A
La Liga
Ligue 1
Superleague 2
Κύπελλο Ελλάδας
Euroleague
Basket League
NBA
Eurocup
Basketball Champions League
Volley
Tennis
Πόλο
Στίβος
Αυτοκίνητο