Με την υπογραφή του Κέντρικ Ναν, αλλά και της άμυνας, ο Παναθηναϊκός πέτυχε κάτι που έμοιαζε... ακατόρθωτο, σημειώνοντας με το... καλησπέρα το break στη σειρά με τη Βαλένθια και παίρνοντας προβάδισμα με 1-0! Οι «πράσινοι» πέρασαν νικηφόρα με 68-67 από τη Roig Arena, στο πρώτο αγώνα με τις «νυχτερίδες» στα πλέι οφ της Euroleague και πλέον κρατάνε την τύχη στα χέρια τους, σχετικά με την πρόκριση στο Final Four της Αθήνας!

Ο Παναθηναϊκός θα δοκιμαστεί και πάλι την προσεχή Πέμπτη (30/4) επί ισπανικού εδάφους, πριν η σειρά μεταφερθεί στο «σπίτι» του, εκεί όπου θα φιλοξενηθεί η εφετινή καταληκτική φάση της διοργάνωσης. 

Κορυφαίος του αγώνα ήταν ο Κέντρικ Ναν, που έβαλε 21 από τους 68 πόντους της ομάδας του, ευστοχώντας και στη βολή που έκρινε το ματς με 2,1" στο ρολόι. Πολύ μεγάλο παιχνίδι από τον Τι Τζέι Σορτς με 12 πόντους και κρίσιμα καλάθια, ενώ ισάριθμους πόντους έβαλε ο Ματίας Λεσόρ.

Άμυνα, Ναν και ριμπάουντ έδωσαν τη νίκη στον Παναθηναϊκό

Ο Γρηγόρης Παπαβασιλείου στο σχόλιό του στο Sportdog.gr στέκεται κυρίως στην άμυνα του Παναθηναϊκού που δεν επέτρεψε στους Ισπανούς να βρουν το… αγαπημένο τους τρίποντο, στο πάθημα που έγινε μάθημα, αλλά και στα ριμπάουντ που θέλουν ακόμα βελτίωση!