Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος έχει εξελιχθεί σε έναν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές του φετινού Παναθηναϊκού και οι δηλώσεις του ενόψει του αυριανού «τελικού» δείχνουν την πνευματική ετοιμότητα που επικρατεί στα πράσινα αποδυτήρια.

Με τη σειρά να βρίσκεται στο 2-1 και το Telekom Center Athens να ετοιμάζεται να «φλεγεί», ο Έλληνας διεθνής έδωσε το σύνθημα της νίκης μιλώντας στο CLUB 1908.

Ο Παναθηναϊκός έχασε την ευκαιρία να τελειώσει τη σειρά το βράδυ της Τετάρτης όμως πλέον έχει μια ακόμα ευκαιρία για να περάσει στο Final Four που θα γίνει στο «σπίτι» του.

«Τιμωρούν κάθε λάθος μας»

Ο νεαρός άσος στάθηκε στην ποιότητα της Βαλένθια, η οποία απέδειξε στο Game 3 ότι είναι «εφτάψυχη».

«Είναι μια εξαιρετική ομάδα που τα τιμωρεί όλα. Αν κάνεις λάθος, το πληρώνεις αμέσως. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και πανέτοιμοι από το πρώτο δευτερόλεπτο μέχρι το τελευταίο», ανέφερε χαρακτηριστικά, δίνοντας το στίγμα της αμυντικής προσήλωσης που απαιτείται.

Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος βγαίνει μπροστά στις δύσκολες στιγμές, ο Ρογκαβόπουλος παραμένει ταπεινός και προτάσσει το καλό της ομάδας και τόνισε: «Δεν με ενδιαφέρει ποιος θα βγει μπροστά. Το μόνο που έχω στο μυαλό μου είναι να κερδίσουμε το 4ο παιχνίδι και να κλείσουμε εισιτήριο για το Final Four. Η νίκη είναι πάνω από κάθε ατομική εμφάνιση».

Σε ερώτηση για το αν ο Παναθηναϊκός «τρέφεται» από την πίεση των κρίσιμων αγώνων, ο διεθνής φόργουορντ ήταν λακωνικός λέγοντας: «Το θέμα είναι να βρούμε το στοιχείο που θα μας δώσει τη νίκη, όποιο κι αν είναι αυτό».

«Με την βοήθεια του κόσμου να χαμογελάσουμε εμείς στο τέλος»

Το ντεμπούτο του σε αγώνες Playoffs στο ανανεωμένο ΟΑΚΑ είναι κάτι που δεν αφήνει ασυγκίνητο τον Ρογκαβόπουλο που επεσήμανε: «Είναι μια ιδιαίτερη στιγμή και μεγάλη τιμή για μένα να παίζω σε αυτό το επίπεδο με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Η ατμόσφαιρα στο γήπεδό μας είναι μοναδική και ελπίζω αυτή τη φορά, με τη βοήθεια του κόσμου, να είμαστε εμείς αυτοί που θα χαμογελάσουμε στο τέλος».

Η αντίδραση που έβγαλαν οι «πράσινοι» στο φινάλε του προηγούμενου αγώνα, όπου παρά την ήττα πάλεψαν να γυρίσουν το ματς, αποτελεί τον οδηγό για αύριο.

Ο «Ρόγκα» εξέφρασε την ελπίδα πως αυτή τη φορά η τύχη θα επιστρέψει το... χρέος στον Παναθηναϊκό, αρκεί η ομάδα να δείξει το σκληρό της πρόσωπο από το ξεκίνημα.