Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε μια επιβλητική εμφάνιση στον πρώτο μεγάλο ημιτελικό του Final Four της Αθήνας, κάνοντας... περίπατο απέναντι στη Φενέρμπαχτσε.

Οι «ερυθρόλευκοι» ισοπέδωσαν την απερχόμενη πρωταθλήτρια Ευρώπης, παίρνοντας πανηγυρικά το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της Euroleague, όμως το «τρίτο ημίχρονο» της αναμέτρησης αναμένεται να είναι ακόμα πιο καυτό.

Ο «Ίμπο» παραδέχθηκε μεν την ανωτερότητα της ομάδας του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στο παρκέ, αλλά εξαπέλυσε μια άνευ προηγουμένου, δριμεία επίθεση κατά της διαιτησίας, αφήνοντας ξεκάθαρες αιχμές για διαχρονική εύνοια των Πειραιωτών!

Το τακτικό κομμάτι και το «μπλόκο» του Μπαρτζώκα

Αναλύοντας το αγωνιστικό σκέλος, ο Κουτλουάι στάθηκε στην κακή επιθετική λειτουργία της Φενέρ, η οποία εγκλωβίστηκε στα αμυντικά γρανάζια του Ολυμπιακού. 

«Το σημαντικό σε αυτές τις διοργανώσεις είναι απλά να βρίσκεσαι στο Final Four. Από εκεί και πέρα, εμείς δεν μπορέσαμε να παίξουμε όπως θέλαμε και σχεδιάζαμε. Πρέπει να κοιτάξουμε την αλήθεια κατάματα και να πούμε ότι δεν παίξαμε καλά. Ο αριθμός των τριπόντων που σουτάραμε ήταν μεγαλύτερος από τα δίποντα. Ο Ολυμπιακός, με τη γνωστή, σκληρή του άμυνα, μας έσπρωξε έξω από τη γραμμή των 6.75μ. και μας ανάγκασε να σουτάρουμε από μακριά, αφού δεν μπορέσαμε ποτέ να πλησιάσουμε με αξιώσεις στο καλάθι», είπε ο Κουτλουάι.

«Τους αφήνουν να δέρνουν»

Στη συνέχεια, όμως, ο Τούρκος παλαίμαχος «άναψε φωτιές», κάνοντας λόγο για αλλοίωση των κριτηρίων από τους διαιτητές της αναμέτρησης, φτάνοντας στο σημείο να μιλήσει για μια πάγια κατάσταση ετών στην Ευρώπη. 

«Σε αυτή την εξέλιξη, βέβαια, έβαλαν το χεράκι τους και οι διαιτητές. Τους επέτρεψαν να παίξουν υπερβολικά σκληρά, στα όρια του φάουλ. Σε εμάς, αντίθετα, σφύριζαν φάουλ σε κάθε επαφή, με την παραμικρή φάση. Αυτή είναι μια σκληρή πραγματικότητα, το είδαν όλοι όσοι παρακολούθησαν το ματς. Άλλωστε, ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που παίρνει τη μεγαλύτερη διαιτητική βοήθεια στην Euroleague εδώ και χρόνια.

Αυτή είναι η πιο ξεκάθαρη διαφορά στα κριτήρια που έχω δει ποτέ στην ιστορία των Final Four. Η διαφορά στα σφυρίγματα ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν τεράστια. Τα φάουλ που σφυρίζονταν με ευκολία στη μία πλευρά, στην άλλη πλευρά απλώς δεν δίνονταν ποτέ», πρόσθεσε ο Κουτλουάι.