Ο Ολυμπιακός ανέβηκε για τέταρτη φορά στην κορυφή της Ευρώπης, καθώς το βράδυ της Κυριακής κατέκτησε την Ευρωλίγκα στο… κατακόκκινο ΟΑΚΑ σε ένα παιχνίδι-θρίλερ κόντρα στην εξαιρετική Ρεάλ Μαδρίτης και το γιόρτασε μέχρι το πρωί.
Ωστόσο, στο ευρωπαϊκό μπάσκετ πλέον δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο και δεν είναι τυχαίο πως λίγα λεπτά μετά το τέλος του τελικού, οι Πειραιώτες έκλειναν οριστικά μία ακόμα μεγάλη μεταγραφή για την επόμενη σεζόν, καθώς όλα τα ρεπορτάζ συμφωνούν πως ο Ζαν Μοντέρο θα φοράει τη νέα σεζόν τα ερυθρόλευκα, ενώ όπως διαβάσατε στο Sportdog.gr, δεδομένη πρέπει να θεωρείται και η παραμονή του Γιώργου Μπαρτζώκα στον πάγκο της ομάδας!
Διαβάστε επίσης...
Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι έχουν πάρει όμως φόρα και δεν σταματούν πουθενά. Ο Γιώργος Αγγελόπουλος δήλωσε μετά το παιχνίδι για το αν ο Ολυμπιακός θα είναι ακόμα καλύτερος τα επόμενα χρόνια: «Το να είσαι καλύτερος δεν ξέρω τι μπορεί να σημαίνει, όμως οι στόχοι είναι υψηλοί, τα όνειρα είναι μεγάλα. Μπορεί να τα καταφέρουμε μπορεί και όχι, αλλά νομίζω οι στιγμές είναι μοναδικές. Δεν είναι για να υποσχόμαστε πράγματα. Νομίζω τα καλύτερα έρχονται για τον Ολυμπιακό, είναι μπροστά». Ενώ ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος συμπλήρωσε: «Το καλύτερος έχει να κάνει και με το ότι θα μπούμε και σε ένα καινούργιο ΣΕΦ σύντομα. Σε μερικούς μήνες. Σίγουρα και αυτό παίζει ρόλο. Ο κορμός του Ολυμπιακού είναι ο ίδιος. Ό,τι καλύτερο απαιτείται για την ομάδα θα το κάνουμε. Όπως κάνουμε τόσα χρόνια».
2+2 μεταγραφές ο Ολυμπιακός
Στο Λιμάνι έχει ήδη κλείσει ο Κόντι Μίλερ-ΜακΙντάιρ, περιμένουν τον Ζαν Μοντέρο, ενώ ψάχνουν στην αγορά για δύο ακόμα παίκτες, τους οποίους και θα κλείσουν άμεσα. Συγκεκριμένα θα αποκτηθεί ένα «3-2άρι» και ένα «4άρι», που δεν θα χρειάζεται να είναι τοπ, καθώς στις θέσεις αυτές υπάρχουν ο Βεζένκοφ και οι Ουόρντ, Παπανικολάου και Φουρνιέ. Θα είναι, όμως, πολύ καλοί παίκτες, που θα κινούνται στο μήκος κύματος του Ολυμπιακού.
Το όνομα που φιγουράρει λοιπόν πρώτο στην λίστα του Γιώφγου Μπαρτζώκα για αντι-Πίτερς είναι ο 24χρονος Λιθουανός φόργουορντ, Αζουόλας Τουμπέλις, ο οποίος έβγαλε μάτια στην παρθενική του σεζόν στην EuroLeague, μετρώντας 12,1 πόντους και 4,5 ριμπάουντ ανά παιχνίδι. Ενώ στο πρωτάθλημα Λιθουανίας έχει 12,0 πόντους, 4,4 ριμπάουντ και 1,0 ασίστ μέσο όρο.
Η περίπτωση του Τουμπέλις, πάντως, έχει υψηλό βαθμό δυσκολίας. Στο συμβόλαιο που έχει υπογράψει με τη Ζαλγκίρις δεν προβλέπεται buy-out για ευρωπαϊκές ομάδες για το φετινό καλοκαίρι, παρά μόνο ρήτρα αποδέσμευσης για το NBA. Αυτό σημαίνει ότι ο παίκτης δεν είναι ελεύθερος και η ομάδα του Κάουνας έχει τον απόλυτο έλεγχο και σύμφωνα με πληροφορίες, οι απαιτήσεις της φτάνουν για την ώρα μέχρι και το 1 εκατομμύριο ευρώ! Τεράστιο ποσό για τον Ολυμπιακό, ειδικά αν υπολογίσουμε και τις 500.000 για τη ρήτρα του Μοντέρο.
Super League
Premier League
Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων
Champions League
Europa League
UEFA Conference League
Bundesliga
Serie A
La Liga
Ligue 1
Superleague 2
Κύπελλο Ελλάδας
Euroleague
Basket League
NBA
Eurocup
Basketball Champions League
Volley
Tennis
Πόλο
Στίβος
Αυτοκίνητο