Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται για τους τελικούς με τον Ολυμπιακό με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να πηγαίνει στη προπόνηση και να θέτει άπαντες προ των ευθυνών τους: «Δεν σας λείπει τίποτα, δώστε όλα για να πάρουμε την κούπα» ήταν μέσες άκρες το μήνυμα του διοικητικού ηγέτη της ΚΑΕ, ο οποίος πλέον περιμένει να δει αν τα λόγια του θα πιάσουν τόπο.

Στο παιχνίδι της Τετάρτης ο Νίκος Ρογκαβόπουλος θα είναι απίθανο να παίξει λόγω του τραυματισμού του, ενώ την Τρίτη θα φανεί η κατάσταση του Κώστα Σλούκα.

Παναθηναϊκός για Μπαντιό και Τέιλορ

Παράλληλα με τους τελικούς, το board του Παναθηναϊκού ασχολείται και με το μεταγραφικό κομμάτι, παρότι ακόμη δεν υπάρχει οριστική συμφωνία με προπονητή. Γίνεται προεργασία από τους ανθρώπους του επτάστερου, καθώς οι μέρες περνάνε και οι πολύ καλοί παίκτες υπογράφουν από εδώ και από εκεί.

Κάποιοι στόχοι του «τριφυλλιού» είναι γνωστοί και οι βασικότεροι εξ αυτών έρχονται από την Βαλένθια. Ο λόγος γίνεται για τον Μπράνκου Μπάντιο και τον Κάμερον Τέιλορ. Αμφότεροι έχουν out και έτσι δεν είναι πολύ δύσκολο να αποκτηθούν.

Μπαντιό-Τέιλορ και χωρίς προπονητή ο ΠΑΟ - Σπάει συμβόλαιο για πλέι-μέικερ

Από κει και πέρα ο Παναθηναϊκός θέλει τουλάχιστον έναν πολύ καλό πλέι-μέικερ και δύο σέντερ, για τους οποίους θα αποφασίσει ο νέος προπονητής. Για Μπάντιο και Τέιλορ μάλλον δεν χρειάζεται το «ναι» του νέου προπονητή. Είναι παίκτες, που είναι απίθανο να μην κάνουν σε οποιονδήποτε προπονητή, σε οποιαδήποτε ομάδα της Ευρωλίγκας.

Βαλεντσιούνας, Χέιζ και Τάις

Για την θέση του σέντερ, στη λίστα σαφώς παραμένει το όνομα του Γιόνας Βαλαντσιούνας, αλλά ο Λιθουανός σέντερ πρέπει να περιμένει κανά μήνα ακόμη για να μάθει τις προθέσεις των Ντένβερ Νάγγετς, όπου ανήκει. Ο Κεβάριους Χέιζ της Μονακό είναι μία ακόμη περίπτωση, όπως και ο συμπαίκτης του στους Μονεγάσκους, Ντάνιελ Τάις.

Μπαντιό-Τέιλορ και χωρίς προπονητή ο ΠΑΟ - Σπάει συμβόλαιο για πλέι-μέικερ
Γιόνας Βαλαντσιούνας / Ap

Οσον αφορά στον πλέι-μέικερ, είναι κάτι, που θέλει πολύ ψάξιμο και δεν αποκλείεται να γίνει κίνηση για παίκτη της Ευρωλίγκας, που έχει συμβόλαιο. ‘Η να αναζητηθεί κάτι πολύ δυνατό στο ΝΒΑ.

Προς το παρόν, όμως, όλοι στο «Telekom Center» κατ’ αρχάς βλέπουν τελικούς πρωταθλήματος και κούπα. Όλα τα άλλα έρχονται περίπου δεύτερα.