Μιλώντας στην εκπομπή “BasketNews Film Session” με τον Ντονάτας Ουρμπόνας, ο πρώην σέντερ του Παναθηναϊκού, που συνυπήρξε για χρόνια με τον Έλληνα γκαρντ και κατέκτησε μαζί του μεγάλες ευρωπαϊκές επιτυχίες, εξήγησε πως η επιλογή του βασίζεται τόσο στο αγωνιστικό επίπεδο όσο και στη συνολική του επιρροή στο παιχνίδι.

Ο Μπατίστ στάθηκε ιδιαίτερα στη νοοτροπία, την εργατικότητα και τη συνέπεια του άλλοτε αρχηγού του Παναθηναϊκού, στοιχεία που – όπως υπογράμμισε – τον έκαναν ξεχωριστό σε κάθε μεγάλο παιχνίδι.

Ο Μπατίστ έχρισε τον GOAT της Euroleague και είναι από τον Παναθηναϊκό!

Αναλυτικά όσα είπε:

“Πραγματικά, πραγματικά, πραγματικά δούλευε πάρα πολύ. Ακόμη και στις ημέρες ξεκούρασης έκανε σουτ. Ξέρεις, ακόμη και τις ημέρες που είχαμε αγώνα, έβρισκε τρόπους να σουτάρει και να δουλεύει στο παιχνίδι του”.

Για το ιστορικό τρίποντο του Διαμαντίδη απέναντι στον Τόνι Πάρκερ στον ημιτελικό του EuroBasket 2005:

“Και το έβλεπες μέσα από τη συνολική του πορεία. Τον είδατε το 2005 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Βάζει εκείνο το σουτ πάνω από τον Τόνι Πάρκερ στον ημιτελικό με τη Γαλλία. Και πιστεύω ότι, ξέρεις, από τη στιγμή που μπήκε εκείνο το σουτ, η αυτοπεποίθησή του εκτοξεύθηκε επιθετικά”.

Για τον Goat:

“Για μένα είναι εύκολη επιλογή. Είναι ο Δημήτρης Διαμαντίδης. Δεν υπάρχει καμία προκατάληψη σε αυτό. Πραγματικά παρακολούθησα όλο το έργο της καριέρας του. Το 2004 ήταν στον Ηρακλή. Δεν ήταν καθόλου καλός σουτέρ. Πηγαίναμε από κάτω στα σκριν απέναντί του. Του δίναμε χώρο. Ήταν ήδη σπουδαίος αμυντικός, αλλά είχε κάποια κενά στο επιθετικό του παιχνίδι. Όταν τον υπογράψαμε στον Παναθηναϊκό, ξέραμε ότι παίρναμε έναν πολύ καλό παίκτη. Αμυντικά ήταν νούμερο ένα. Υπήρχαν ακόμη κάποια κενά στην επίθεσή του, όμως η δουλειά που έκανε στο σουτ του και στο να εξελιχθεί επιθετικά ήταν πραγματικά εντυπωσιακή.

Νομίζω ότι η άμυνά του ήταν ήδη χαραγμένη στην πέτρα. Όταν όμως ήρθε και η επίθεση, ήταν πάρα πολύ δύσκολο να τον αντιμετωπίσεις. Ακούστε, υπάρχουν πολλοί παίκτες που αξίζουν αυτόν τον τίτλο, αλλά για μένα αυτή θα ήταν η επιλογή μου. Αυτό είναι το πρόσωπο του ευρωπαϊκού μπάσκετ”.