Μία αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε στους «EuroInsiders» ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, η οποία και δημοσιεύτηκε σήμερα στο κανάλι τους στο Youtube. Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ μιλάει για όλα τα θέματα γύρω από τον Παναθηναϊκό, αλλά και το ευρωπαϊκό μπάσκετ γενικότερα, ενώ σχολιάζει και τις σχέσεις με τους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ και της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Μεταξύ άλλων ανέφερε:

Για τον Ολυμπιακό

«Ο Ολυμπιακός… Είναι αντίπαλοί μας; Εντάξει, wow! Δεν υπάρχει αντιπαλότητα στο μπάσκετ. Ναι, οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού τα τελευταία δέκα χρόνια έμαθαν ότι το μπάσκετ παίζεται με πορτοκαλί μπάλα και όχι με ασπρόμαυρη. Πριν από δέκα χρόνια πήγαινες στο γήπεδο του Ολυμπιακού και άκουγες «οφσάιντ, οφσάιντ!» ανέφερε σχετικά.

Για Αγγελόπουλους και Μαρινάκη

«Όταν σου ρίχνουν μια μικρή πέτρα, εάν θυμάστε πολύ καλά, παίρνετε πέτρες που εδώ υπάρχουν πολλές και τις πετάς πίσω. Η δράση και η αντίδραση. Η αντίδραση ποτέ δεν θα μπορούσε να συμπεριληφθεί. Είναι διαφορετικό να χρησιμοποιείς την αλήθεια και διαφορετικά τα ψέματα».

Το έχω πει χιλιάδες φορές. Το έχω δοκιμάσει, προσπάθησα να κάνω πιο ανθρώπινη τη σχέση μου με τους Αγγελόπουλους. Ας παίξουμε ένας εναντίος ενός και ας στείλουμε τα χρήματα σε ορφανοτροφείο. Όχι, εγώ αγοράζω και φτιάχνω κασκόλ, μισός Παναθηναϊκός, μισός Ολυμπιακός, που γράφει πάνω το να λέμε όχι στη βία. Τους τηλεφώνησα και ρώτησα άμα θα θέλατε να έρθω στο γήπεδο και να φέρω μερικά από αυτά, να καθόμαστε μαζί. Λυπάμαι πολύ, αλλά η ομάδα μας, οι οπαδοί μας, ο οργανισμός μας, δεν είναι έτοιμοι να υποστηρίξουν κάτι τέτοιο. Ήταν στις ειδήσεις πριν λίγες εβδομάδες, σε προσωπικό επίπεδο, συνήθιζα να στέλνω σαμπάνιες σε όλους, σε κάθε ονομαστική εορτή, κάθε Χριστούγεννα, όταν οι γιοι τους ή οι κόρες τους γεννήθηκαν και ήταν στο νοσοκομείο.

Άκουσα ότι έβγαζαν τα φυτά μου έξω, γιατί φοβόντουσαν ότι έχω βάλει μικρόφωνα. Δεν υπάρχει θέληση από την άλλη πλευρά. Είναι τόσες πολλές οι φορές που είμαι έτοιμος να καθίσω στο ίδιο τραπέζι μαζί τους. Όταν κάθισα μία φορά, δέχθηκα σωματική επίθεση από έναν από τους δύο. Αυτό ήταν στο γραφείο του υφυπουργού αθλητισμού πριν κάποια χρόνια. Σας λέω κάτι, το νούμερο ένα πράγμα στη ζωή, είναι η αγάπη. Το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε στα παιδιά σας, είναι να τα αγαπάτε. Μεγαλώστε τα σε ένα περιβάλλον που υπάρχει αγάπη γύρω σας. 

Παιδιά που μεγάλωσαν σε σπίτια με δικηγόρους, με αδέρφια που εναντιώνονται σε αδέρφια και αδερφές που εναντιώνονται σε πατέρες, παιδιά εναντίον του πατέρα τους. Είναι πολύ κοντά η ώρα που θα τους δείτε και τους δύο. Ο ένας θα πάει στο δικαστήριο τον άλλο. Υπάρχουν φήμες. Γιατί το όνομα μου είναι πρώτο στην εφημερίδα και όχι το δικό σου; Τους συμπονώ. Πολλές φορές, η ψυχολογία λέει ότι πρέπει να προσπαθήσεις. Προσπαθώ να βρεθώ στη θέση τους και να καταλάβω γιατί έχουν το σύνδρομο της Στοκχόλμης εναντίον μου».

Για τον Βαγγέλη Μαρινάκη: «Ζούσαμε και φοιτούσαμε στην ίδια πόλη. Είχαμε σεβασμό ο ένας στον άλλο, αλλά δυστυχώς είναι στη λάθος ομάδας, υποστηρίζει τη λάθος ομάδα».

Για τους περσινούς τελικούς και την τιμωρία του

«Γιατί με κυνηγήσαν; Επειδή πήγα στο γήπεδο. Πήγα στο γήπεδο στην Ελλάδα, στο μπάσκετ. Ένας από τους κανονισμούς λέει ότι αν υπάρχουν βρισιές σε άτομα, μετά από πέντε ή έξι φορές ο αγώνας πρέπει να διακοπεί. Αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ.

Φυσικά, στην περίπτωση του Πέρες, πήγα στους διαιτητές πριν, με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, λέγοντας ότι «κοίτα, αυτός είναι ένας από τους κανονισμούς και ξέρουμε ότι δεν θα έχουμε τον σεβασμό των 5.050 στο γήπεδο, αλλά τουλάχιστον αυτός είναι ένας κανόνας που πρέπει να τηρείς».

Έτσι, αντί να βρίζουν εμένα, αποφάσισαν να βρίσουν την κόρη μου, η οποία δεν ασχολείται με το μπάσκετ. Κάποια στιγμή, κανείς δεν ξέρει πώς, κανείς δεν ενημερώθηκε, με έδιωξαν, αν αυτή είναι η σωστή λέξη, από το παιχνίδι και δεν μπορούσα να επιστρέψω».