Η απόλυτη ρήξη στις σχέσεις ανάμεσα σε Τόμας Γουόκαπ και Ολυμπιακό είναι γεγονός μετά τη μονομερή καταγγελία του συμβολαίου από πλευράς του έμπειρου γκαρντ.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης διεμήνυσαν ότι θα κινηθούν νομικά για να διαφυλάξουν τα δικαιώματά τους και όπως όλα δείχνουν τη λύση θα δώσει το ΒΑΤ (Basketball Arbitral Tribunal), που εδρεύει στη Γενεύη και αποτελεί το ανεξάρτητο δικαστήριο της FIBA.

O Γουόκαπ
InTime

Το εν λόγω δικαστήριο στοχεύει στο να επιλύονται γρήγορα και δίκαια οι οικονομικές διαφορές που προκύπτουν μεταξύ ομάδων, παικτών, προπονητών και αθλητικών μάνατζερ, έχοντας παρέμβει στο παρελθόν σε περιπτώσεις με καλαθοσφαιριστές που δεν είχαν buy out στα συμβόλαιά τους.

Το BAT δηλαδή όριζε το ποσό που θα έπαιρνε η ομάδα με βάση το συμβόλαιο του παίκτη, συνεπώς θα είναι αυτό που θα βγάλει την ετυμηγορία για τα χρήματα που θα πρέπει να λάβουν ως αποζημίωση οι «ερυθρόλευκοι» για την αποζημίωση του Γουόκαπ.

Ο Γουόκαπ
InTime