Σε τεντωμένο σχοινί κινούνται πλέον Ολυμπιακός και Τόμας Γουόκαπ και το θέμα είναι ποιος θα χάσει πρώτος την ισορροπία του. Οι πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης ενημέρωσαν σήμερα ότι Αμερικανός γκαρντ προέβη σε μονομερή καταγγελία του συμβολαίου του, επιδιώκοντας να μείνει ελεύθερος.

Τονίζουν, παράλληλα, ότι για τον Ολυμπιακό η συνεργασία παραμένει ισχύ έως το καλοκαίρι του 2027 και δηλώνουν ότι τον αναμένουν την Πέμπτη στην Αθήνα στην πρώτη συγκέντρωση της ομάδας. Βέβαια, σύμφωνα με τις πληροφορίες από το… στρατόπεδο του Τεξανού, δεν υπάρχει πλέον καμία περίπτωση ο παίκτης να εμφανιστεί στο ΣΕΦ.

Αν το ρεπορτάζ επιβεβαιωθεί, οι Πειραιώτες έχουν αποφασίσει να δηλώσουν ότι ο Γουόκαπ λείπει χωρίς δικαιολογία και θα κινηθούν δικαστικά εναντίον του. Μάλιστα, στο Λιμάνι δείχνουν αποφασισμένοι πλέον να ρίξουν και το… βαρύ χαρτί τους στη μάχη, καθώς αν ο παίκτης επιμείνει να φύγει ως ελεύθερος, τότε θα τον καταγγείλουν ότι ενώ είχε συμβόλαιο, συζήτησε και συμφώνησε με άλλη ομάδα, πράξη που εκτιμούν ότι θα του επιφέρει βαριά τιμωρία!

Αποχή αποφάσισε ο Γουόκαπ - Πώς τον… τελειώνει από Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός!
Τόμας Γουόκαπ / Intime

Πόσα χρήματα παίρνει ο Γουόκαπ στον Ολυμπιακό

Ο 33χρονος γκαρντ αγωνίζεται στους «ερυθρόλευκους» από το καλοκαίρι του 2021 και τον Απρίλιο του 2023 ανανέωσε το συμβόλαιό του μέχρι το καλοκαίρι του 2027. Για τη σεζόν 2026-27 προβλέπονται απολαβές ύψους 1,15 εκατομμυρίων. ευρώ.

Όλα αυτά με τον Αμερικανό γκαρντ ξεκίνησαν κυρίως όταν η Ντουμπάι στις αρχές του καλοκαιριού, μπήκε στο «παιχνίδι» της απόκτησης του, με τον ίδιο βέβαια να έχει κάνει γνωστό μέσα από συνέντευξη που έδωσε, ότι θα ήθελε παραπάνω χρήματα από τον Ολυμπιακό (χωρίς να κατονομάζει την ομάδα, αλλά να πετά υπονοούμενα).

Ο σύλλογος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ο οποίος ήθελε τον νατουραλιζέ γκαρντ, σύμφωνα με δημοσιεύματα του προσέφερε έως και 3 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, ενώ προς τον Ολυμπιακό κατέθεσε αρχικά πρόταση 600.000 ευρώ και στη συνέχεια ανέβασε την προσφορά κοντά στο 1 εκατομμύριο ευρώ. Και οι δύο προτάσεις απορρίφθηκαν από τους Πειραιώτες, που επιμένουν ότι πρέπει να πάρουν 3 εκατομμύρια ευρώ!