Facebook Pixel "Θα τον πάρω στο κυνήγι!"
Μπάσκετ
| 2012-05-11 11:48:00

"Θα τον πάρω στο κυνήγι!"

"Θα τον πάρω στο κυνήγι!"

Ο Μάντζαρης δηλώνει αποφασισμένος να σταματήσει και να ...σκάσει τον Ναβάρο με ασταμάτητο τρέξιμο σε όλο το γήπεδο! Μακάρι να τα καταφέρει...

Αναλυτικά η συνέντευξη του 22χρονου γκαρντ στο ''Goal'':

«Ο Ναβάρο είναι από τους καλύτερους σκόρερ στην Ευρώπη και τον παρακολουθώ από την τηλεόραση εδώ και πολλά χρόνια. Θα είναι δύσκολο αλλά αποτελεί τεράστια πρόκληση για μένα και λατρεύω τις προκλήσεις... Αν βάλει 30 πόντους και κερδίσει η δική μου ομάδα, δεν με νοιάζει καθόλου. Πλέον κάνω εντατικά μαθήματα για το μαρκάρισμά του. Είμαι έτοιμος. Θα προσπαθήσω να του βγάλω τη γλώσσα. Θα τον πιέσω και θα τον κυνηγήσω παντού.

Θα τρέχω μέχρι να μην αντέχω άλλο. Οταν δεν σκοράρει, η Μπαρτσελόνα έχει πρόβλημα. Επίσης, δεν πρέπει να τον αφήσουμε να δημιουργήσει. Θα είμαι συγκεντρωμένος σε εκείνον και θα προσπαθήσω να τον κάνω να υποπέσει σε λάθη» ανέφερε με μεγάλη σιγουριά ο Μάντζαρης, από την απόδοση του οποίου θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα του ημιτελικού. Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο είναι ο κορυφαίος παίκτης των «μπλαουγκράνα» και αν ο 22χρονος γκαρντ καταφέρει να τον περιορίσει, τότε ο Ολυμπιακός θα έχει πολύ μεγαλύτερη τύχη απέναντι στην Μπαρτσελόνα.

«Πρόβλημα στο σετ παιχνίδι»

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για ένα παιχνίδι υψηλού ρυθμού και όπως λέει ο Βαγγέλης Μάντζαρης αυτός είναι ο τρόπος και επί της ουσίας το κλειδί που θα δώσει στους Πειραιώτες το εισιτήριο για τον τελικό της Ευρωλίγκα... «Είναι ένας ημιτελικός. Η Μπαρτσελόνα υπερτερεί στην πείρα, έχει πολλά αστέρια που έχουν παίξει σε πολλά φάιναλ φορ. Εμείς έχουμε ενέργεια και διάθεση. Θέλουμε να πρεσάρουμε σε όλο το γήπεδο, να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας και να τρέξουμε πολύ. Στο σετ παιχνίδι θα έχουμε πρόβλημα. Το κλειδί θα είναι η άμυνά μας, που είναι το μεγαλύτερό μας όπλο μέχρι τώρα. Παίζουμε εναντίον μίας ομάδας που έχει πολλούς καλούς παίκτες στην επίθεση, όπως είναι ο Ναβάρο, που είναι ένας από τους καλύτερους της Ευρώπης.

Μετά την άμυνα θα είναι το ριμπάουντ. Η ομάδα που θα επιβάλει τον ρυθμό της θα είναι και το φαβορί για να νικήσει το παιχνίδι» ήταν τα λόγια του γκαρντ του Ολυμπιακού. Τέλος, σε ό,τι αφορά την κούραση των δύο συνεχόμενων αγώνων και το ενδεχόμενο να βρεθεί ο Ολυμπιακός στον τελικό της Ευρωλίγκα, ο Μάντζαρης σχολίασε: «Το να παίξεις δύο σκληρά ματς σε 72 ώρες είναι κάτι πολύ δύσκολο. Οταν πας στον τελικό ,πιστεύω πως δεν υπάρχει κούραση. Στο τελικό πρέπει να νικήσεις. Εχεις φόντο το τρόπαιο της Ευρωλίγκα κι εκείνη την ώρα δεν μπορείς να σκέφτεσαι τίποτα άλλο. Φυσικά είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για κάτι τέτοιο. Αυτό που έχουμε να κάνουμε τώρα είναι να δώσουμε τα πάντα για να νικήσουμε την Μπαρτσελόνα και το μετά είναι μία διαφορετική ιστορία».

Μαθήματα από Σπανούλη...

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης θα ζήσει μία πρωτόγνωρη εμπειρία στην Κωνσταντινούπολη, καθώς δεν έχει πάρει ξανά μέρος σε φάιναλ φορ. Παρ' όλα αυτά, ο ίδιος έχει φροντίσει να ρωτήσει για το πώς θα είναι τα πράγματα. Τα μαθήματα ανέλαβε ο Βασίλης Σπανούλης που εξήγησε στον Μάντζαρη ότι «μας έχει πει τα πάντα και κυρίως πως είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να ζήσει ένας μπασκετμπολίστας στην Ευρώπη. Είναι μία ξεχωριστή στιγμή και θα πρέπει να τη ζήσουμε με το παραπάνω», όπως εξομολογήθηκε ο Μάντζαρης.

«Ξέραμε ότι θα είμαστε έτοιμοι»

Η φετινή πορεία του Ολυμπιακού έχει μεγάλες διαφορές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Πρώτη και σημαντικότερη είναι πως υπήρχε διαφορετική αφετηρία και άλλες προσδοκίες λόγω μπάτζετ. Στη συνέχεια οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν τη χρονιά κάπως «μουδιασμένα» και με ελάχιστες λύσεις, αλλά όσο περνούσε ο καιρός η κατάσταση βελτιωνόταν.

Ο Ολυμπιακός άρχισε να παίζει καλό μπάσκετ και να παίρνει αποτελέσματα. Το... κερασάκι στην τούρτα ήταν η απόκτηση των Εϊσι Λο και Τζόι Ντόρσεϊ. Οι δυο τους άλλαξαν τα δεδομένα, ταίριαξαν αμέσως και ανέβασαν ένα επίπεδο τον Ολυμπιακό. «Οι Ντόρσεϊ και Λο βοήθησαν πολύ. Εφεραν νέα πράγματα στην ομάδα και έδεσαν μαζί μας σχεδόν αμέσως» εξηγεί ο Βαγγέλης Μάντζαρης, που ωστόσο αναφέρει πως υπήρχε πίστη από την αρχή... «Και πριν έρθουν όμως βελτιωνόμασταν συνεχώς. Ξέραμε ότι θα είμαστε έτοιμοι μόλις έρθει η κατάλληλη στιγμή, όπως κι έγινε. Δουλεύαμε πολύ καλά και αυτό μας βγήκε κάποια στιγμή και στο παρκέ».

«Ευχαριστώ τον Θεό που επέλεξα τον Ολυμπιακό»

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης ζει το όνειρό του με τη συμμετοχή στο φάιναλ φορ της Κωνσταντινούπολης, αλλά όπως λέει ο ίδιος έναν χρόνο πριν ούτε που θα μπορούσε να το φανταστεί πως θα έρχονταν έτσι τα πράγματα. «Πρώτη μου χρονιά στον Ολυμπιακό και συνδυάζεται με ένα φάιναλ φορ. Ούτε στο πιο τρελό μου όνειρο δεν το είχα φανταστεί» ανέφερε ο 22χρονος γκαρντ και συνέχισε λέγοντας: «Αυτό συνέβη όμως. Είμαι χαρούμενος για την ομάδα μου. Ανυπομονώ για το φάιναλ φορ. Πάνω απ' όλα, όμως, ευχαριστώ τον Θεό που επέλεξα τον Ολυμπιακό κι έκανα το μεγάλο βήμα. Τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα απ' ό,τι φανταζόμουν και περνάω υπέροχα εδώ».

Σιγουριά για το πρωτάθλημα

Ο μεγάλος στόχος του Ολυμπιακού για τη φετινή χρονιά είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Απαντες το έχουν τονίσει αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της σεζόν και φυσικά δεν έχει αλλάξει κάτι. Το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα και ο τίτλος είναι κάτι σπουδαίο, ωστόσο ακόμα και αυτή τη στιγμή στον Ολυμπιακό θέτουν ως προτεραιότητα τον εγχώριο τίτλο.

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης εξηγεί τον λόγο: «Οταν είσαι σε μία ομάδα σαν τον Ολυμπιακό, κάνεις πρωταθλητισμό. Εχεις πίεση διότι όταν έρχεσαι ξέρεις ότι πρέπει να πάρεις το πρωτάθλημα. Δεν έρχεσαι για πλάκα. Από την αρχή λέγαμε πως θα πάρουμε το πρωτάθλημα. Δεν νιώθουμε πίεση, αλλά ευχαριστιόμαστε το παιχνίδι. Είμαστε σίγουροι ότι θα πάρουμε το πρωτάθλημα. Είμαστε έτοιμοι γι' αυτό. Ξέρουμε ακριβώς τι πρέπει να κάνουμε και έχουμε μεγάλη αυτοπεποίθηση. Θέλουμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο και να βοηθήσουμε τον Ολυμπιακό να επιστρέψει στους τίτλους».

«Πάμε στην Πόλη για να το πάρουμε»

Ολυμπιακός χρειάστηκε να περάσει από δύο δύσκολους ομίλους και να αποκλείσει τη Σιένα έχοντας μειονέκτημα έδρας. Είναι κοινό μυστικό πως οι «ερυθρόλευκοι» είναι το αουτσάιντερ στο φάιναλ φορ της Κωνσταντινούπολης, αλλά ουδείς πήγε εκεί για διακοπές. Στις τάξεις της ομάδας υπάρχει πίστη και αυτή εκφράζεται μέσα από τα χείλη του Βαγγέλη Μάντζαρη...

«Στόχος είναι να κερδίσουμε την Μπαρτσελόνα και να πάμε να το πάρουμε. Ξέρουμε ότι είμαστε η έκπληξη της διοργάνωσης, αλλά αφού φτάσαμε ως εδώ δεν πάμε για τη συμμετοχή. Πάμε στην Κωνσταντινούπολη για να κατακτήσουμε την κούπα. Ηταν η μεγαλύτερη έκπληξη που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια, αν σκεφτεί κανείς τι άλλαξε στον Ολυμπιακό και πώς φτάσαμε ως εδώ. Γιατί να μην την ολοκληρώσουμε και να φτάσουμε μέχρι τέλους;» σχολίασε ο 22χρονος γκαρντ του Ολυμπιακού και πρόσθεσε: «Είμαστε το αουτσάιντερ του φάιναλ φορ. Δεν υπάρχει πίεση. Μόνο καλά πράγματα μπορεί να συμβούν. Πιστεύω πως είναι καλύτερα να πας στο φάιναλ φορ σαν αουτσάιντερ παρά σαν φαβορί. Αυτό βέβαια θα το δούμε κι από κοντά».

«Μεγάλη επιθυμία»

Οσο για την πίεση που νιώθουν αυτός και οι συμπαίκτες του από τη μακρά περίοδο που βρίσκεται ο Ολυμπιακός μακριά από τους τίτλους, ο Μάντζαρης ανέφερε: «Είναι τόσα τα χρόνια της απώλειας που ο κόσμος έχει μεγάλη επιθυμία. Το καταλαβαίνω και όταν συναντάω φιλάθλους του Ολυμπιακού στον δρόμο που μου λένε ότι πρέπει να πάρουμε έναν τίτλο. Βέβαια όλοι θέλουν το πρωτάθλημα. Αλλά η Ευρωλίγκα είναι το μεγαλύτερο τρόπαιο που μπορείς να πάρεις. Μακάρι να επιστρέψουμε στους τίτλους. Καταλαβαίνουμε τον κόσμο και έχουμε πολύ μεγάλη επιθυμία».

Το μεγαλύτερο επίτευγμα

Πάντως, το μεγαλύτερο κατόρθωμα των παικτών του Ολυμπιακού στη φετινή χρονιά δεν είναι η πρόκριση στο φάιναλ φορ ή κάποια νίκη, αλλά η επιστροφή του κόσμου. Αυτή είναι η άποψη του Βαγγέλη Μάντζαρη, ο οποίος εξήγησε: «Το μεγαλύτερο φετινό επίτευγμα είναι ότι έχουμε φέρει ξανά τον κόσμο δίπλα μας. Μόλις ξεκίνησε η χρονιά ήμασταν εμείς κι εμείς στο ΣΕΦ και είδαμε ότι με τη Σιένα έγιναν δύο sold out. Είναι η μεγαλύτερη ευχαρίστηση που έχουμε πάρει. Η μεγαλύτερη μαγκιά θα είναι να κρατήσουμε τον κόσμο κι αυτό θα γίνει μόνο με τίτλο».

«Θέλω να μείνω για πολλά χρόνια»

Στην πρώτη του χρονιά στον Ολυμπιακό αισθάνεται σαν στο σπίτι του, ωστόσο όπως είναι λογικό ο Βαγγέλης Μάντζαρης χρειάστηκε ένα διάστημα προσαρμογής, όπως παραδέχεται και ο ίδιος... «Χρειάστηκα χρόνο να προσαρμοστώ, αλλά με βοήθησε ο κόουτς και είχα και τους υπόλοιπους πιτσιρικάδες. Οταν βλέπεις παίκτες που έχεις παίξει μαζί τους στις μικρές εθνικές, αισθάνεσαι πιο άνετα. Τώρα νιώθω σαν στο σπίτι μου. Εύχομαι να μείνω στον Ολυμπιακό για πολλά χρόνια και να πάρω πολλούς τίτλους με αυτή την ομάδα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags