Facebook Pixel "Το δεύτερο 10λεπτο πού το πάτε;"
Μπάσκετ
| 2012-05-13 11:38:00

"Το δεύτερο 10λεπτο πού το πάτε;"

"Το δεύτερο 10λεπτο πού το πάτε;"

Δεν είναι μόνο οι τελευταίες φάσεις που αδικήθηκε ο Παναθηναϊκός στον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ. Είναι και το δεύτερο 10λεπτο, όπως εξήγησε ο Δημήτρης Ιτούδης.

Στην αρχική του τοποθέτηση στον "Real FM 97.8", υποστήριξε: "Κάναμε μια αξιοπρεπή εμφάνιση. Κάναμε καλή προετοιμασία, δουλέψαμε στις αδυναμίες της αντιπάλου ομάδας. Το παιχνίδι κρίθηκε στα τελευταία σουτ".

Για το αν επηρέασαν οι διαιτητές το τελικό αποτέλεσμα, σημείωσε: "Οι διαιτητές επηρέασαν σε σημαντικές φάσεις. Σημείο αναφοράς το δεύτερο δεκάλεπτο. Εκεί υπήρχαν αρκετά non call κάτι που έχει πολλή σημασία. Θα μπορούσαμε να έχουμε κερδίσει 11 βολές από φάουλ που δεν πήραμε ποτέ. Θεωρώ ότι σε ένα τέτοιο παιχνίδι, που τα κριτήρια είναι τόσο διαφορετικά για τις δύο ομάδες, σε ένα παιχνίδι που κρίνεται στον πόντο, δεν θα έπρεπε να επηρεάζεται από τέτοιες αποφάσεις".

Αναφορικά με τις δύο τελευταίες φάσεις στο παιχνίδι, υποστήριξε: "Οι δύο τελευταίες φάσεις δεν είναι το ματς όλο. Το ματς όλο είναι οι περιπτώσεις που προανέφερα. Ήταν ένας συνδυασμός κινήσεων που έπαιξε ρόλο στην εξέλιξη της τελευταίας φάσης".

Για τον Ολυμπιακό και το τι θα πρέπει να προσέξει απέναντι στην ΤΣΣΚΑ, είπε: "Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να είναι συγκεντρωμένος και στα 40 λεπτά για να τα καταφέρει. Θα πρέπει να προσέξει τα παιχνίδια μακριά από τη μπάλα. Πάνω απ' όλα να είναι συγκεντρωμένος".

Για τα επεισόδια στην Κωνσταντινούπολη, είπε: "Είναι καταδικαστέα τα επεισόδια. Ό,τι έχει να κάνει με τη βία δεν είναι κάτι που θα έπρεπε να επηρεάζει το μπάσκετ και τον αθλητισμό γενικότερα".

Για τον κόσμο της ομάδας είπε: "Όσον αφορά στον κόσμο, τα final 4 είναι επιτυχημένα όταν συμμετέχει ελληνική ομάδα. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο μας. Ήταν εκπληκτικός για ακόμη μια φορά".

Τέλος, στο ερώτημα αν θα επηρεάσει ο αποκλεισμός ψυχολογικά την ομάδα ενόψει των τελικών του πρωταθλήματος, ξεκαθάρισε: "Έχουμε την εμπειρία να κατακτούμε τίτλους. Δεν νομίζω ότι θα μας επηρεάσει ο αποκλεισμός στους τελικούς του πρωταθλήματος. Πλέον προσανατολιζόμαστε στο τι μέλλει γενέσθαι".
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags