Ο στενός συνεργάτης του Ντούσαν Ίβκοβιτς τόνισε αρχικά στους Θανάση Ασπρούλια και Βασίλη Σκουντή στην εκπομπή του Gazzetta.gr: «Κάθε ομάδα δουλεύει πάνω στο στυλ της, στις σταθερές της και το πρώτο πράγμα που πρέπει να φροντίζει είναι οι παίκτες να πάρουν σωστά τις πληροφορίες,

Προσπαθούμε οι παίκτες να έρθουν χωρίς πίεση και να απορροφήσουν γρήγορα όλες τις πληροφορίες που πρέπει να πάρουν».

Όσο για την βαρκάδα που έκαναν οι παίκτες πριν τον μεγάλο τελικό: «Η βαρκάδα έγινε γιατί πάντα υπάρχει ένας περίγυρος εδώ και φροντίσαμε να είμαστε μαζί αυτές τις ώρες ως ομάδα».

Αν υπάρχει τρικ: «Δεν υπάρχει τρικ... γιατί το τρικ φέρνει το τρακ! Δεν υπάρχει προπονητική που να στηρίζεται στο τρικ, ούτε παιδεία. Αν υπάρχει ένα τρικ είναι η πίστη, η ομαδικότητα σε αυτή την ομάδα».

... για το τι απαγορεύεται να κάνουν: «Ο Ολυμπιακός πέρα από τη χημεία στην ομάδα, έχει καλή χημεία στο προπονητικό τιμ. Το να μην είμαστε συγκεντρωμένοι σίγουρα απαγορεύεται και πρέπει να έχουμε στο μυαλό ότι πρωταγωνιστές είναι οι παίκτες, μια οικογενειακή αγκαλιά, η εμπιστοσύνη είναι σημαντικά πράγματα κι ότι εκνευρισμός υπάρξει θα πρέπει να είμαστε εκεί».