Facebook Pixel "Πάγωσαν" τα πάντα στις ΗΠΑ - "Μποϊκοτάζ" και σε άλλα αθλήματα μετά την απόφαση των Μπακς!
Μπάσκετ
NBA
| 2020-08-27 11:47:00

"Πάγωσαν" τα πάντα στις ΗΠΑ - Μποϊκοτάζ και σε άλλα αθλήματα μετά την απόφαση των Μπακς!

Sportdog Team
"Πάγωσαν" τα πάντα στις ΗΠΑ - Μποϊκοτάζ και σε άλλα αθλήματα μετά την απόφαση των Μπακς!

Η απόφαση των Μιλγουόκι Μπακς να μην αγωνιστούν κόντρα στους Μάτζικ λόγω της αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ έφερε αλυσιδωτές αντιδράσεις, καθώς και άλλα αθλήματα του επαγγελματικού αθλητισμού στην Αμερική ακολούθησαν το παράδειγμα των "ελαφιών".

Έτσι μετά την αναβολή όλων των αγώνων των playoffs του NBA, και οι Brewers του Μιλγουόκι, πόλη που βρίσκεται περίπου πενήντα χιλιόμετρα από το Κενόσα, όπου πραγματοποιήθηκε το επεισόδιο της Κυριακής με τον πυροβολισμό του Τζέικομπ Μπλέικ, αρνήθηκαν να παίξουν εναντίον του Σινσινάτι, με αποτέλεσμα να αναβληθούν δύο ακόμα αγώνες μπέιζμπολ (MLB).  

Επίσης στο MLS, το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Βόρειας Αμερικής, σε πέντε από τους έξι αγώνες του προγράμματος οι παίκτες έκαναν μποϊκοτάζ κι έτσι τα ματς δεν πραγματοποιήθηκαν.

Αντίδραση υπήρξε και στο τένις, αφού η Γιαπωνέζα Ναόμι Οσάκα αποφάσισε να μην παίξει στον ημιτελικό του τουρνουά Σινσινάτι, που μεταφέθηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού στη Νέα Υόρκη κι έτσι οι διοργανωτές αποφάσισαν με τη σειρά τους να αναβάλουν τους αγώνες που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα, έως την Παρασκευή.

«Ως άθλημα, το τένις παίρνει συλλογικά τη στάση ενάντια στη φυλετική ανισότητα και την κοινωνική αδικία που για άλλη μια φορά υπάρχει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Αμερικανική Ομοσπονδία Τένις (USTA), η ATP και η WTA Tours αποφάσισαν να το αναγνωρίσουν διακόπτοντας το παιχνίδι», ανέφεραν οι διοργανωτές σε δήλωσή τους.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags