Facebook Pixel Παίκτες... υπάρχουν!
Μπάσκετ
NBA
| 2011-12-06 11:49:00

Παίκτες... υπάρχουν!

Παίκτες... υπάρχουν!

Η Νίκη Μπάκουλη γράφει για το πάρε-δώσε των ευρωπαϊκών ομάδων με τους NBAers, τις προϋποθέσεις που υπάρχουν να αποκτηθούν παίκτες και για το πώς μπορεί κάποιος από αυτούς να έρθει στην Ελλάδα.

Υπήρχαν προπονητές που… ήταν προετοιμασμένοι για αυτή τη μέρα (η συντριπτική πλειοψηφία εξ όσων προσέλαβαν φέτος NBAers). Αλλοι μολονότι, γνώριζαν πως ενδέχεται να βγει το λουκέτο από το ΝΒΑ πριν ακυρωθεί όλη η σεζόν 2011-2012, ξεσπάθωσαν (ο Σάσα Τζόρτζεβιτς είχε να πει τα χειρότερα, για την απόφαση του Μπράιαν Σκαλαμπρίν να εγκαταλείψει την Μπενετόν, μια μέρα πριν το ματς με την Μοντεγκρανάρο και ενώ το ημερολόγιο έδειχνε 2/12). Υπήρχαν και κάποιοι (π.χ. Μπεσίκτας και Ολυμπιακός) που απλά ήταν άτυχοι, αφού έκλεισαν NBAers (οι Τούρκοι τον Λαμάρ Οντομ, οι «ερυθρόλευκοι» τον Τζορτζ Χιλ), λίγες ώρες πριν λήξει το λοκ άουτ.
Για την ιστορία, η Μπεσίκτας δεν… έκλαψε πολύ το χαμό του Οντομ, γιατί έπρεπε να βρει λύση στο πρόβλημα της. Και χθες ανακοίνωσε την απόκτηση του Ποπς Μενσά Μπονσού –του Βρετανού θηριώδους σέντερ που… αν μη τι άλλο τον λες έμπειρο.
Με αυτά και με αυτά δημιουργήθηκε μια πολύ ενδιαφέρουσα μεταγραφική περίοδος, πριν καν ολοκληρωθεί το πρώτο μισό της αγωνιστικής περιόδου, με τους άνεργους να είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι. Ευνοημένες είναι και οι ομάδες που είχαν τα πιο γρήγορα αντανακλαστικά.
Για παράδειγμα, η ουκρανική Αζομβας, που έσπευσε να προλάβει τον Ράτκο Βάρντα –παίκτης που θα μπορούσε να είναι στη λίστα με τα «θέλω» του Ολυμπιακού-… λίγα λεπτά μετά τη λύση της συνεργασίας του με την Ολίμπια Λιουμπλιάνας (για οικονομικούς λόγους).
Και η Τουρκ Τέλεκομ φαίνεται πως θα «ψωνίσει» από τους Σλοβένους, καθώς ο Νταμίρ Μάρκοτα φέρεται να ‘χει πρόταση από την τουρκική ομάδα. Ο Κροάτης επίσης, εγκατέλειψε την Ολίμπια –επειδή του χρωστούσαν μια περιουσία. Σε συνέντευξη του πάντως, στην delo.si διέψευσε την πληροφορία ότι έχει υπογράψει με την Τουρκ Τέλεκομ.
Η Καντού –αντίπαλος του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα- έκρινε πως ο 33χρονος Νίκολας Τζανέλα (Αργεντίνος πόιντ γκαρντ με ιταλικό διαβατήριο και προϋπηρεσία στη γείτονα χώρα, αλλά και την Ισπανία), θα κάνει απαρατήρητη την απουσία του Μάρκο Σκέκιτς –λόγω τραυματισμού.
Η επίσης αντίπαλος των «ερυθρολεύκων», Νανσί κάλυψε το κενό του Νικολά Μπατούμ –«πέταξε» για το Πόρτλαντ-, με τον Κένι Γκρέγκορι, ο οποίος φέτος δεν είχε δουλειά -και τον γνωρίζετε από τη σεζόν που πέρασε στον ΠΑΟΚ.
Μια πρόσληψη έκανε και η Κάχα Λαμποράλ (ομάδα που θα συναντήσει την Πέμπτη ο Ολυμπιακός): μετά την απώλεια των Γκόραν Ντράγκιτς και Κέβιν Σεραφέν (επέστρεψαν στο ΝΒΑ), οι Βάσκοι προσέλαβαν τον Βλάντιμιρ Γκολούμποβιτς, 25χρονο φόργουορντ, διεθνή με το Μαυροβούνιο, που είχε κάνει πέρασμα από τη Βιτόρια και τη σεζόν 2009-2010.
Η Ρεάλ έχασε μεν, παίκτη της δυναμικής του Ρούντι Φερνάντεθ, αλλά έκρινε πως θα ήταν χρήσιμο εφόσον που θα την κάνει την επένδυση, να είναι και για μελλοντική χρήση. Ετσι, πήρε τον Κάιλ Σινγκλέρ (23, 2.03, πρωταθλητής του NCAA με το Duke –ήταν μάλιστα ο ηγέτης του, εξ ου και βραβεύτηκε ως ο Most Outstanding Player του Final Four), από την Αλικάντε.
Το βέβαιο είναι πως θα υπάρξει και συνέχεια, όπως και ότι παίκτες διαθέσιμοι υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν, αρκεί κάποιος να μπορεί να παρακολουθεί τις εξελίξεις και να κινείται αναλόγως –και φυσικά με ταχύτητα. Εν τω μεταξύ, έως τις 25/12 που αρχίζει το ΝΒΑ, θα ‘χει διευκρινιστεί και το τοπίο των φρι έιτζεντ.


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags