Ξαφνικά και εν μέσω Φλεβάρη προέκυψε μεταγραφολογία για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό με τον Αλέξανδρο Σαμοντούροβ να είναι στο επίκεντρο. Το μεγαλύτερο ελληνικό ταλέντο το θέλουν οι «αιώνιοι» και μένει να φανεί ποιος θα το πάρει, την ίδια ώρα, που ενδιαφέρον υπάρχει και από μεγάλες ομάδες του εξωτερικού.

Πάντως, τις τελευταίες ώρες υπάρχει και πάλι κινητικότητα ή μάλλον σύνδεση (από διάφορες πλευρές) του Γιώργου Παπαγιάννη με τον Ολυμπιακό. Ότι οι Πειραιώτες και καλά θα κινηθούν να πάρουν τον διεθνή σέντερ. Η απάντηση, όμως, είναι απλή και τέτοια κατάσταση δεν μπορεί να υπάρξει το καλοκαίρι, που έρχεται. Και αυτό γιατί ο Παπαγιάννης έχει συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό μέχρι το καλοκαίρι του 2023 και το καλοκαίρι του 2022 υπάρχει υψηλό μπάι-άουτ μόνο για το ΝΒΑ. Οπότε δεν μπορεί να υπάρχει Ολυμπιακός στο τραπέζι, ούτε καν ως σενάριο.

Όταν ο Παπαγιάννης μείνει ελεύθερος το καλοκαίρι του 2023, πάλι είναι απίθανο να υπάρξει περίπτωση Ολυμπιακού, καθώς οι απαιτήσεις του παίκτη τότε (αν όλα κυλήσουν ομαλά) θα είναι τουλάχιστον 1.5 εκ. ευρώ ετησίως. Ποσό που θα είναι δύσκολο να δώσουν οι Πειραιώτες.

 

Παράλληλα είναι άγνωστο όσο και δύσκολο (μέχρι και απίθανο) ο Παπαγιάννης να μετακομίσει στον «αιώνιο» αντίπαλο μετά από τόσα χρόνια στους «πράσινους». Θα προτιμήσει να πάει σε μία μεγάλη ομάδα του εξωτερικού (αν βέβαια δεν μείνει στον Παναθηναϊκό, που θα έχει τον πρώτο λόγο) ή να πάει στο ΝΒΑ, που είναι και ο μεγάλος του στόχος. Ο διεθνής σέντερ θέλει πολύ να επιστρέψει στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, να πάρει την δεύτερή του ευκαιρία και να δείξει ότι έχει θέση εκεί με τα 220 του εκατοστά να ξεχωρίζουν, όπως και την απαράμιλλη τεχνική του.

 

Προς το παρόν, πάντως, ουδείς ασχολείται σοβαρά με όλα αυτά και άπαντες έχουν επικεντρωθεί στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις σε Ευρωλίγκα, Εθνική ομάδα και Α1. 

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αντεπίθεση ΠΑΟ για Σαμοντούροβ - "Αγρίεψε" η κόντρα, δεν υπέγραψε στο Λιμάνι - Νέα... σφήνα!