Facebook Pixel Θέλεις να τους... κουφάνει το 2012!
Μπάσκετ
NBA
| 2011-12-24 17:54:00

Θέλεις να τους... κουφάνει το 2012!

Θέλεις να τους... κουφάνει το 2012!

 

Εκανε το μεγάλο βήμα για το ΝΒΑ στα 19 του χρόνια, αλλά οι συγκυρίες δεν τον βοήθησαν ιδιαίτερα. Η μοίρα τον έστειλε στη Utah (του σκληρού απέναντι στους rookie Jerry Sloan) και οι δυο πρώτες σεζόν τον βρήκαν ανάμεσα στους Jazz και την D-League, με κάποιες εκλάμψεις απέναντι στους Mavericks του Dirk Nowitzki και τους Rockets του Yao Ming.

Πέρυσι ξεκίνησε τη χρονιά στους Minnesota Timberwolves, μαζί με τον Pekovic και τον Milicic, πριν καταλήξει μέσω ανταλλαγής στους Nuggets. Στους Σβώλους αγωνίστηκε σε 11 ματς προς το τέλος της περιόδου, είχε 4,9 πόντους και τρία ριμπάουντ σε 8,9 λεπτά συμμετοχής, με αποτέλεσμα να κερδίσει την εμπιστοσύνη του George Karl, ο οποίος λέει τα καλύτερα για την εργατικότητά του.

Το lockout πλήγωσε το γόητρο του ΝΒΑ, αλλά και πάλι κάποιες συγκυρίες φαίνεται πως επηρεάζουν (θετικά αυτή τη φορά) τον ομογενή center. Οι Nuggets έχασαν τον Kenyon Martin που προτίμησε να μετακομίσει στην Κίνα, ο rookie Kenneth Farried έχει δρόμο να διανύσει μέχρι να αντιληφθεί την πραγματικότητα του ΝΒΑ και κάπως έτσι ο Κουφός βρίσκει μια χρυσή ευκαιρία για να καθιερωθεί στο rotation του Karl.

Μέχρι στιγμής, πάντως, τα καταφέρνει περίφημα, με αποκορύφωμα το τελευταίο ματς της preseason, απέναντι στους Suns. Ξεκίνησε στη θέση του βασικού power forward, σκόραρε 15 πόντους, κατέβασε 11 ριμπάουντ (επτά αμυντικά-τέσσερα επιθετικά) και είχε τρομερή ενέργεια από το πρώτο, μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο της 25λεπτης συμμετοχής του.

Αγωνίστηκε περισσότερο απ’ ότι θα περίμενε κανείς εξαιτίας της απουσίας του Nene και του Al Harrington, βρέθηκε στο παρκέ τόσο με τους βασικούς, όσο και με τους αναπληρωματικούς και δεν άφησε την ευκαιρία να χαθεί. “Ο Κώστας έχει βελτιωθεί σημαντικά και με τα δεδομένα που υπάρχουν φέτος στην ομάδα, θα είναι σημαντικό μας μέλος”, δήλωσε στην έναρξη του training camp των Nuggets o Karl και έδωσε στον Κουφό ακόμη περισσότερα κίνητρα.

Ο 22χρονος center προπονείται πολλές ώρες καθημερινά, ακόμη και όταν οι συμπαίκτες του απολαμβάνουν τον ελεύθερο χρόνο τους και μένει να δούμε αν αυτή τη φορά θα δρέψει τους καρπούς των κόπων του. Αρκεί, φυσικά, να μείνει στο Denver και να μην αποχωρήσει για άλλη μια φορά με ανταλλαγή που θα τον αναγκάσει να ξεκινήσει από το μηδέν.

ΠΗΓΗ: nba.com

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags