Ο Τζα Μοράντ βρίσκεται σε δύσκολη θέση μετά το νέο VIDEO που τον έδειξε να κρατάει όπλο. Οι Γκρίζλις τον έβαλαν αμέσως στον... πάγο, ενώ είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να τιμωρηθεί με αποκλεισμό για μισή σεζόν. Η τιμωρία του ωστόσο δεν πρόκειται να ανακοινωθεί σύντομα.

Αυτό αποκάλυψε ο Άνταμ Σίλβερ στην καθιερωμένη συνάντησή του με τα ΜΜΕ πριν από το Game 1 των NBA Finals ανάμεσα στους Νάγκετς και τους Χιτ (νίκη του Ντένβερ με 104-93), τονίζοντας ότι, ενώ έχει βγει η απόφαση, η λίγκα δεν θέλει να επισκιάσει τους τελικούς.

"Ανακαλύψαμε πολλές νέες λεπτομέρειες από τότε που έγινε γνωστή υπόθεση" ανέφερε αρχικά ο Κομισάριος της λίγκας για το θέμα, για να προσθέσει στην συνέχεια: "Θα πω ότι θα μπορούσαμε να γνωστοποιήσουμε την απόφασή μας, αλλά αποφασίσαμε - και πιστεύω ότι συμφωνεί και η Ένωση Παικτών - ότι θα ήταν άδικο για τους παίκτες και τις ομάδες που αγωνίζονται στους τελικούς να προχωρήσουμε σε μία τέτοια ανακοίνωση".

Ακολούθως ο Σίλβερ πρόσθεσε: "Δεδομένου ότι βρισκόμαστε στην offseason και έχει ήδη αποβληθεί από τους Γκρίζλις επ' αόριστον, δεν θα άλλαζε κάτι από μία ανακοίνωση τις επόμενες εβδομάδες. Ήταν καλύτερο να... παρκάρουμε για λίγο το θέμα αυτή τη στιγμή, τουλάχιστον στο κομμάτι μίας δημόσιας τοποθέτησης και έχει λογική να κάνουμε κάτι τέτοιο μετά το τέλος των τελικών, όταν θα ανακοινώσουμε τα αποτελέσματα της έρευνας".

Κλείνοντας, ο Κομισάριος του NBA τόνισε: "Δεν νομίζω ότι ξέρουμε τι χρειάζεται για να βελτιώσει την συμπεριφορά του (σ.σ ο Μοράντ). Ισχύει αυτό που είχα πει και μετά το πρώτο περιστατικό: Φαίνεται ότι είναι ένα καλό παιδί. Πιστεύω ότι έχει κάνει κάποια λάθη, αλλά είναι νέος και ελπίζω ότι τώρα - μετά το τέλος της έρευνας και της ποινής που θα του επιβληθεί - θα καταλάβει πως δεν τον τιμωρούμε, παρά όλοι - από την λίγκα, την ομάδα του και τους ανθρώπους γύρω του - θέλουμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να προχωρήσει".