Ο θρύλος των Λος Άντζελες Λέικερς,  Μπάιρον Σκοτ, κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση σε μια μαθήτρια στην ντουλάπα ενός θυρωρού, όταν ήταν νεαρός, παντρεμένος αθλητής.  Λεπτομέρειες της υπόθεσης περιλαμβάνονται σε εκρηκτικά έγγραφα που εξασφάλισε η Daily Mail αυτή την εβδομάδα. 

Το περιστατικό συνέβη πριν από 38 χρόνια σε μια κλειδωμένη ντουλάπα θυρωρού σε ένα ιδιωτικό σχολείο στο Λος Άντζελες. Ήταν καλοκαίρι του 1987 και ο Σκοτ ​​βρισκόταν στο σχολείο για μια εκδήλωση με την ομάδα των Λέικερς. 

Η ενάγουσα, Χέιλι Ντίλαν, η οποία ήταν 15 ετών τότε, επέλεξε να αποκαλύψει την ταυτότητά της αντί να παραμείνει ανώνυμη.  Σοκαριστικά, ο Σκοτ, τώρα 64 ετών, παραδέχεται ότι είχε σεξουαλική επαφή με το κορίτσι, αλλά λέει ότι νόμιζε ότι ήταν 18 ετών. 

Ηταν παντρεμένος

Η δικηγόρος του πρώην άσου του Παναθηναϊκού, Λίντα Μπάουερμαϊστερ, δήλωσε στην Daily Mail: «Η πελάτισσά μας είναι συντετριμμένη από αυτήν την καταγγελία, ένα γεγονός που έλαβε χώρα το 1987. Ο πελάτης μας πίστευε ότι η ενάγουσα ήταν άνω των 18 ετών και δεν είχε ιδέα ότι θα ισχυριζόταν το αντίθετο μέχρι 35 χρόνια αργότερα.»

Ο Σκοτ ​​ήταν παντρεμένος με την πρώτη σύζυγό του, την 66χρονη Ανίτα Σκοτ, με την οποία χώρισε το 2014, τότε. 

Στην αγωγή, η πλέον 53χρονη κατηγορεί τον σούπερ σταρ του NBA για σεξουαλική κακοποίηση, σεξουαλική επίθεση, παράνομη φυλάκιση και εκ προθέσεως πρόκληση συναισθηματικής δυσφορίας. Η Ντίλαν κατονομάζει επίσης το σχολείο Campbell Hall, όπου φοιτούσε εκείνη την εποχή και όπου φέρεται να συνέβη η επίθεση, ως κατηγορούμενο επειδή δεν την προστάτευσε από τον Σκοτ.

Πριν από το περιστατικό, η Ντίλαν ήταν ένα νεαρό κορίτσι που «αγαπούσε το σχολείο» και «δεν είχε φιλήσει ποτέ αγόρι».  Στη συνέχεια, «η αθωότητά της θρυμματίστηκε και η ζωή της άλλαξε για πάντα», σύμφωνα με την καταγγελία.

Την πήγε στο γυμναστήριο

Η αγωγή των 20 σελίδων περιγράφει λεπτομερώς πώς ο Σκοτ, ο οποίος ήταν 26 ετών τότε, φέρεται να επιτέθηκε στο κορίτσι αφού τη συνόδευσε σε μια περιοχή του γυμναστηρίου του σχολείου, μακριά από άλλους ενήλικες.

Η Ντίλαν παρακολουθούσε ένα καλοκαιρινό μάθημα μαθηματικών στο σχολείο την ίδια ώρα που αρκετοί παίκτες των Λέικερς γύριζαν ένα εκπαιδευτικό βίντεο μπάσκετ στο γυμναστήριο και στη συνέχεια συναντήθηκε με μαθητές, γονείς και μέλη του διδακτικού προσωπικού.

Κατά τη διάρκεια ενός διαλείμματος στα γυρίσματα, το προσωπικό και οι γονείς ήταν με τους παίκτες μέχρι που τους ζητήθηκε να φύγουν από το γυμναστήριο, καθώς τα γυρίσματα επρόκειτο να ξαναρχίσουν. Αλλά στη συνέχεια, σύμφωνα με την καταγγελία, ο Σκοτ ​​έδειξε την Ντίλαν και είπε στο προσωπικό παραγωγής: «Μπορεί να μείνει».

Παρά το γεγονός ότι η έφηβη έμεινε μόνη με ενήλικες, «το διδακτικό προσωπικό και το προσωπικό του Campbell Hall δεν έλαβαν κανένα μέτρο ή δεν εφάρμοσαν κανένα μέτρο ασφαλείας για την εποπτεία ή την προστασία της ενάγουσας από οτιδήποτε θα μπορούσε και τελικά θα της συμβεί», αναφέρει η καταγγελία. 

Αντ' αυτού, σύμφωνα με τα πρακτικά του δικαστηρίου, οι σχολικοί υπάλληλοι το είδαν ως ευκαιρία για τη Χέιλι να εξασφαλίσει αυτόγραφα για αυτούς από τον αθλητικό αστέρα.

Πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση ανήλικης

Ο τότε αθλητικός διευθυντής του σχολείου τράβηξε μια φωτογραφία της Χέιλι με τον Σκοτ ​​καθώς κάθονταν μαζί στις κερκίδες - με το κορίτσι τοποθετημένο ανάμεσα στα γόνατά του σε ένα χαμηλότερο σκαλί.  Η φωτογραφία στη συνέχεια εκτέθηκε στο γραφείο του αθλητικού διευθυντή, αναφέρει η καταγγελία. 

Αργότερα, ο Σκοτ ​​ζήτησε από τη Χέιλι να γευματίσουν μαζί του, κάτι που, σύμφωνα με την αγωγή, ήταν μέρος ενός σχεδίου που είχε σχεδιαστεί για να «κερδίσει την εμπιστοσύνη της Χέιλι και να την απομονώσει περαιτέρω».

Οι δυο τους πήραν φαγητό από τις υπηρεσίες χειροτεχνίας και ο Σκοτ ​​πήγε τη Χέιλι στο θεατρικό θέατρο που βρισκόταν δίπλα στο γυμναστήριο, όπου έφαγαν μαζί σε ένα στρογγυλό τραπέζι. Κάποια στιγμή, δύο από τις φίλες της μπήκαν για λίγο στην άλλη πλευρά του θεάτρου και έφυγαν.

Όταν τελείωσαν τα γυρίσματα για την ημέρα, ο Σκοτ ​​ζήτησε από τον Χέιλι να του κάνει μια ξενάγηση στο γυμναστήριο με βάρη του σχολείου και σε άλλες εγκαταστάσεις γυμναστικής που βρίσκονταν κάτω από το γήπεδο μπάσκετ του σχολείου.

Η Χέιλι, «περήφανη και ενθουσιασμένη που μπορεί να επιδείξει το σχολείο της σε κάποιον που θαύμαζε», συμφώνησε. Τα πράγματα γρήγορα χειροτέρεψαν όταν βρέθηκαν μόνοι τους κάτω, σύμφωνα με την καταγγελία. 

«Κατέβασε το σορτς του, αποκάλυψε τη στύση του πέους του»

Τότε ήταν που ο Σκοτ ​​βρήκε μια πόρτα χωρίς διακριτικά στο τέλος ενός διαδρόμου, την οποία άνοιξε, μπήκε μέσα, έσβησε και άναψε το φως και δοκίμασε την κλειδαριά. Το δωμάτιο ήταν μια ντουλάπα θυρωρού.

Στη συνέχεια «άρπαξε με δύναμη τη Χέιλι από το μπράτσο και την τράβηξε μέσα στο δωμάτιο», αφήνοντάς την «τρομοκρατημένη και μπερδεμένη». Ο Σκοτ ​​άρχισε τότε να τη φιλάει στο στόμα καθώς εκείνη την ρωτούσε επανειλημμένα «τι κάνεις;»

«Στη συνέχεια, παρά τις σαφείς διαμαρτυρίες της, ο Σκοτ ​​έσπρωξε τη Χέιλι στα γόνατα και, παρά τη θέλησή της, της έβγαλε το τοπ. Ο Σκοτ ​​κατέβασε το σορτς του, αποκάλυψε τη στύση του πέους του και προσπάθησε να αναγκάσει τη Χέιλι να του κάνει στοματικό σεξ».

Η Χέιλι ήταν «τρομοκρατημένη» και «παρακάλεσε τον Σκοτ ​​να σταματήσει και προσπάθησε να γυρίσει το κεφάλι της μακριά από το στυμένο πέος του», αναφέρει η αγωγή. 

Το αλκοόλ

Τελικά, αναφέρει η καταγγελία, ο Σκοτ ​​υποχώρησε και είπε στο θύμα του να σηκωθεί από το πάτωμα και να ντυθεί και στη συνέχεια ξεκλείδωσε την πόρτα για να μπορέσει να φύγει.

Οι συμπαίκτες του Σκοτ, ο βοηθός προπονητή των Λέικερς, ο προπονητής και το προσωπικό παραγωγής ταινιών τον είχαν δει να οδηγεί τη Χέιλι μακριά και στη συνέχεια να επιστρέφει περίπου 20 λεπτά αργότερα, σύμφωνα με την καταγγελία.  Μέχρι τότε, το προσωπικό του Campbell Hall, οι μαθητές και οι γονείς είχαν αναχωρήσει για την ημέρα.

Οι ηθοποιοί και το συνεργείο παραγωγής έκαναν ένα πάρτι έξω από το γυμναστήριο όπου σερβιριζόταν αλκοόλ, αναφέρει η αγωγή. Συνεχίζει να λέει ότι ο Σκοτ ​​έδωσε στη Χέιλι ένα ποτό - προφανώς αλκοόλ - το οποίο πέταξε μετά από μια γουλιά. Δεν είχε ξαναγευτεί ποτέ αλκοόλ.

Μέχρι τώρα, το «μυαλό της Χέιλι ήταν σε αναβρασμό» και ήταν «φοβισμένη» και «αποπροσανατολισμένη». Χωρίς προσωπικό του σχολείου ή γονείς εκεί, δεν είχε κανέναν τρόπο να πάει στο σπίτι της στο Ενσίνο λίγα μίλια δυτικά.

Πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση ανήλικης

Την έβαλε στο αυτοκίνητο του

Σύμφωνα με την αγωγή της Χέιλι, ο Σκοτ ​​την πήγε στο αυτοκίνητό του - μια κόκκινη, δίθυρη Mercedes - όπου κάθισαν και μίλησαν για πέντε λεπτά, με τον παίκτη να επικεντρώνεται στο να την αποθαρρύνει από το να πει σε κανέναν για την επίθεση.

Της πρότεινε να «βγουν έξω» και της έδωσε μερικά προϊόντα των Λέικερς από το πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου, συμπεριλαμβανομένης μιας σατέν τσάντας γυμναστικής με τον αριθμό της φανέλας του. Ο Σκοτ ​​φορούσε τον αριθμό τέσσερα στους Λέικερς.

Τελικά ρώτησε έναν συμπαίκτη του, ο οποίος επίσης ζούσε στο Ενσίνο, αν μπορούσε να πάρει τη Χέιλι σπίτι, αλλά ο παίκτης - προφανώς αναγνωρίζοντας την ακατάλληλη φύση του να οδηγεί μόνος του με έναν άγνωστο έφηβο, απάντησε: «Γαμώτο, όχι. Δεν θα βάλω αυτό το κορίτσι στο αυτοκίνητό μου».

Αντ' αυτού, χρησιμοποίησε ένα καρτοτηλέφωνο για να καλέσει τη μητέρα της, η οποία την παρέλαβε.

Είκοσι χρόνια αργότερα έμαθε ότι φήμες για την επίθεση είχαν κυκλοφορήσει στο σχολείο εκείνη την εποχή, όταν μια πρώην μαθήτρια τη ρώτησε: «Είσαι το κορίτσι που είχε σχέση με τον Μπάιρον Σκοτ;».