Μπορεί ο Ομέρ Γιούρτσεβεν να άφησε πίσω του το Final Four και τις μάχες με την πράσινη φανέλα για να κυνηγήσει το αμερικανικό όνειρο, αλλά φαίνεται πως η απόφασή του δικαιώνεται με το καλημέρα. Όταν ο Στιβ Κερ, ένας προπονητής που έχει διαχειριστεί προσωπικότητες όπως ο Κάρι και ο Ντουράντ, δηλώνει δημόσια «φαν» σου, τότε κάτι κάνεις πολύ καλά.

Ο Τούρκος ψηλός, παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε μόλις για 5 λεπτά (για την ακρίβεια 4’58”) στο ντέρμπι με τους Σέλτικς, κατάφερε να δείξει ψήγματα του ταλέντου του, προλαβαίνοντας να γράψει 4 πόντους και 2 ριμπάουντ. Όμως, η ουσία δεν ήταν στους αριθμούς, αλλά στα όσα είπε ο Κερ αμέσως μετά.

«Είναι ταλαντούχος, είναι σουτέρ, είναι... δικός μας»

Ο τεχνικός των «Πολεμιστών» δεν κρύφτηκε. Ρωτήθηκε για τον Γιούρτσεβεν και οι ατάκες του ήταν η μία καλύτερη από την άλλη:

«Είμαι φαν του Ομέρ, είναι πολύ καλός παίκτης, είναι πραγματικά ταλαντούχος. Μπορεί να πασάρει, μπορεί να σουτάρει, έχει το πακέτο», τόνισε ο Κερ, αναγνωρίζοντας πως η προϋπηρεσία του Τούρκου στο NBA δεν ήταν τυχαία.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι η ταχύτητα με την οποία ο πρώην «πράσινος» κέρδισε την εμπιστοσύνη του staff. Παρότι βρίσκεται στο San Francisco ελάχιστες ημέρες, ο Κερ παραδέχτηκε πως απολαμβάνει να τον βλέπει στο γήπεδο και να παρατηρεί τη χημεία του με τους υπόλοιπους σταρ της ομάδας.

Το στοίχημα του Ομέρ

Για τον Γιούρτσεβεν, η πρόκληση είναι τεράστια. Στους Γουόριορς, ένα σύστημα που βασίζεται στην κίνηση και την ικανότητα στην πάσα, ένας ψηλός με το δικό του IQ μπορεί να εξελιχθεί σε παίκτη-κλειδί. Ο Κερ το βλέπει, το υπογράφει και πλέον η μπάλα είναι στα χέρια του Ομέρ.

Το σίγουρο είναι ένα: Στο ΟΑΚΑ θα παρακολουθούν με ενδιαφέρον την εξέλιξή του, ειδικά τώρα που οι «μεγάλοι» του NBA αρχίζουν να πλέκουν το εγκώμιό του.