Και οι έξι ήπειροι εκπροσωπούνται μεταξύ εκείνων που υποβάλλουν προσφορές για τη διοργάνωση των Αγώνων. Υπολογίζεται ότι θα προσκληθούν περίπου 10.000 συμμετέχοντες. Ο νικητής θα ανακοινωθεί τον Νοέμβριο του 2025.

25 πόλεις από τις έξι ηπείρους έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους να υποβάλουν προσφορά για τη διοργάνωση της 13ης έκδοσης των Gay Games το 2030.  

Η εκδήλωση συνδυάζει τον αθλητισμό και τον πολιτισμό και είναι μπορεί να συγκεντρώσει πάνω από 10.000 LGBTQIA+ συμμετέχοντες σε μια δεδομένη περιοχή. Ο διαγωνισμός διαρκεί πάνω από μία εβδομάδα.

Οι 25 πόλεις που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να φιλοξενήσουν τους Gay Games XIII το 2030 είναι: Αδελαΐδα, Μελβούρνη, Περθ (Αυστραλία). Σάο Πάολο (Βραζιλία); Έντμοντον, Βανκούβερ (Καναδάς); Φρανκφούρτη (Γερμανία), Αθήνα (Ελλάδα), Όκλαντ (Νέα Ζηλανδία), Κέιπ Τάουν, Γιοχάνεσμπουργκ (Νότια Αφρική), Ταϊπέι (Ταϊβάν), Λίβερπουλ, Λονδίνο (Μ. Βρετανία), Ατλάντα, Μπέρμιγχαμ, Βοστώνη, Ντένβερ, Χονολουλού, Μαϊάμι, Μινεάπολις, Οακ Κρικ, Σαν Αντόνιο, Σαν Ντιέγκο και Σιάτλ (ΗΠΑ). 

Η διαδικασία που βρίσκεται τώρα σε εξέλιξη θα έχει ως εξής: πρώτον, τον Μάρτιο του 2024, καθεμία από τις πόλεις της λίστας θα λάβει ένα αίτημα υποβολής πρότασης (RFP), το οποίο είναι ένα λεπτομερές σύνολο εγγράφων που θα πρέπει να υποβάλουν οι υποψήφιοι. 

Θα πρέπει να αναφέρουν λεπτομερώς τα αθλήματα που σκοπεύουν να φιλοξενήσουν, τις εγκαταστάσεις που σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν, πώς σκοπεύουν να τα χρηματοδοτήσουν, την οργανωτική δομή και πολλά άλλα.

Οι πρώτοι Αγώνες ομοφυλοφίλων διεξήχθησαν το 1982 στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ και επαναλήφθηκαν τέσσερα χρόνια αργότερα το 1986, με τους επόμενου αγώνες να πραγματοποιούνται σε κάθε ήπειρο.