Facebook Pixel Πρώτοι μάγκες!
| 2014-09-05 00:37:00

Πρώτοι μάγκες!

Πρώτοι μάγκες!

Η Εθνική με εντυπωσιακά ξεσπάσματα «πάτησε» και την Αργεντινή, νίκησε... και τερμάτισε πρώτη στον όμιλο. Κορυφαίοι Καλάθης – Μπουρούσης. Την Κυριακή με την Σερβία στους «16».

Η Ελλάδα δεν σταμάτησε πουθενά, νίκησε 79-71 τους Αργεντινούς και κατάκτησε την πρώτη θέση του ομίλου, κάτι που σημαίνει πως στους «16» θα βρει απέναντί της την Σερβία, ενώ αποφεύγει στους «8» και την Ισπανία, την οποία αν όλα πάνε καλά θα συναντήσει στους «4».

Κορυφαίος και πρώτος σκόρερ ο Καλάθης, εντυπωσιακοί Μπουρούσης, Πρίντεζης και Ζήσης.


Φοβερό ξεκίνημα!

Το ματς μπορεί να ξεκίνησε με καλάθι του Σκόλα, όμως στην συνέχεια η Εθνική ανέλαβε δράση και βρίσκοντας συνεχώς λύσεις στην επίθεση, πήρε τα ηνία του αγώνα και δεν τα άφησε καθόλου. Στα πρώτα λεπτά αυτός που έδωσε τις μεγαλύτερες μάχες κάτω από την ρακέτα τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση ήταν ο Μπουρούσης που είχε απέναντί του τον Σκόλα, ενώ σε μεγάλη μέρα ήταν και ο Καλάθης, ο οποίος με τρίποντα έκανε το 6-9 και το 16-26, ενώ η πρώτη περίοδος έληξε με σκορ 16-28 υπέρ της Εθνικής μετά από καλαθάρα του Πρίντεζη.

Τριποντάρα Ζήση και ένταση

Στην δεύτερη περίοδο οι Αργεντινοί με... πρώτα βιολιά τους Νοτσιόνι και Σκόλα επιχείρησαν να κάνουν την αντεπίθεσή τους και σχετικά γρήγορα ροκάνισαν την διαφορά και μείωσαν στο -3, 28-31. Στο σημείο αυτό όμως πέρασε στο ματς ο Καλάθης, ο οποίος αμέσως σκόραρε για το 28-33, ενώ αμέσως μετά ήρθε και το τρίποντο του Μπουρούση για να ξεκολλήσουμε για τα καλά. Η Εθνική είχε πλέον αποκτήσει ψυχολογία και παίζοντας σωστή άμυνα ήταν σταθερά στο +10, όπως το 31-41 με το τρίποντο του Πρίντεζη. Το ημίχρονο έκλεισε τελικά στο 33-44 με τρίποντο του Ζήση στην εκπνοή, το οποίο έβαλε... φωτιά στο ματς. Οι Αργεντινοί διαμαρτυρήθηκαν πως είχε λήξει ο χρόνο (λανθασμένα) ο Μπουρούσης αντέδρασε και τα πνεύματα αγρίεψαν, ευτυχώς για λίγο.


Το +19 και ο Καλαθάρας!

Επιστρέφοντας στο παρκέ από την ανάπαυλα του ημιχρόνου, η Εθνική μπήκε... φορτσάτη και με συνεχόμενους πόντους, ένα σόου του Πρίντεζη και μία τεχνική ποινή του Νοτσιόνι που έφτασε νωρίς νωρίς τα τέσσερα φάουλ, κατάφερε να εκτοξεύσει την διαφορά στο +19, 33-52! Το φοβερό ξεκίνημα όμως χάλασε την ψυχολογία των διεθνών, οι οποίοι χαλάρωσαν, έδωσαν δικαιώματα και η Αργεντινή με ένα γρήγορο come back στα μισά του δεκαλέπτου επέστρεψε στο ματς και μείωσε σε 41-52! Κάπου εκεί ωστόσο, όπως ακριβώς είχε συμβεί και στο πρώτο ημίχρονο, «μίλησε» ο Καλάθης που με τέσσερις συνεχόμενους πόντους μας ξεκόλλησε και έκανε το 41-56. Η Ελλάδα στα τελευταία λεπτά έκανε αρκετές λάθος επιθέσεις, ωστόσο έκλεισε το δεκάλεπτο προηγούμενη 50-64.

Παίξαμε με την φωτιά, το κάψαμε με την πρωτιά

Η τέταρτη και τελευταία περίοδος ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο για την Ελλάδα, αφού οι Αργεντινοί με δύο τρίποντα των Σαφάρ και Γκουντιέρες, αλλά και μία τεχνική ποινή του Μπουρούση, έτρεξαν ένα σερί 10-0 και μείωσαν στο 60-64. Το ματς εκεί πήρε φωτιά και η Ελλάδα με κακή άμυνα και λάθη στην επίθεση, ρίσκαρε και έδινε δικαιώματα, αφού η Αργεντινή στο 36' μείωσε σε 68-70! Εκεί όμως η Εθνική πήρε «βαθιά ανάσα», αφού με δύο καλές άμυνες και με δύο βολές του Ζήση, ένα κάρφωμα του Παπανικολάου και δύο πόντους του Μπουρούση ξέφυγε στο 68-76! Ουσιαστικά, στο σημείο αυτό κρίθηκε και το ματς, καθώς στα τελευταία λεπτά η Εθνική άντεξε, η Αργεντινή επέλεξε να ψάξε το θαύμα με τραβηγμένες επιθέσεις και τελικά το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πήρε τη νίκη με 79-71 και την πρωτιά του ομίλου!

Τα δεκάλεπτα: 28-16, 44-33, 64-50, 79-71.

 

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Λάμας): Σκόλα 17 (1), Μάτα, Καμπάτσο 10 (1), Πριτζιόνι 10 (2), Λαπροβιτόλα 7 (1), Γκουτιέρεζ 3 (1), Ντέλια 4, Χέρμαν 7, Νοτσιόνι 8, Σαφάρ 5 (1).
ΕΛΛΑΔΑ (Κατσικάρης): Μάντζαρης, Μπουρούσης 16 (1τρ., 15ρ.), Ζήσης 13 (1τρ., 5ασ.), Βασιλειάδης 2, Καλάθης 18 (2τρ., 5ρ., 4ασ.), Παπανικολάου 6, Σλούκας 3 (1), Καϊμακόγλου 2 (6ρ.), Αντετοκούνμπο, Βουγιούκας 4, Πρίντεζης 15 (1).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags