Πρόκειται για το πρώτο SUV του ιταλικού εργοστασίου με την ονομασία Stelvio και συνδυάζει τον ιταλικό, φινετσάτο σχεδιασμό στον οποίο μας έχει συνηθίσει η Alfa Romeo με τις υψηλές επιδόσεις και την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Το όνομα του νέου SUV (Stelvio) είναι θρυλικό στην Ιταλία και προέρχεται από το υψηλότερο οδικό πέρασμα των ιταλικών Άλπεων. Σοφή επιλογή για την είσοδο της εταιρείας στην ολοένα αναπτυσσόμενη κατηγορία που δείχνει να κερδίζει το αγοραστικό κοινό παγκοσμίως.

Πέρα όμως από τον εντυπωσιακό σχεδιασμό της, η Alfa Romeo Stelvio εφοδιάζεται με εξελιγμένα τεχνολογικά συστήματα στους τομείς του ελέγχου πρόσφυσης, ανάρτησης και πέδησης, ενώ στην πρώτη της εμφάνιση στο κοινό είχε κάτω από το καπό της τον 2.9 λίτρων V6 διπλά υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα απόδοσης 510 ίππων ισχύος, ο οποίος εμπνεύστηκε από τη Ferrari και σχεδιάστηκε με βάση την τεχνογνωσία των ιταλικών υπεραυτοκινήτων του Μαρανέλο.

Στην έκδοση αυτή, η μετάδοση της κίνησης γίνεται μέσω του αυτόματου κιβώτιου ταχυτήτων οκτώ σχέσεων, το οποίο, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της εταιρείας, θα συνοδεύει και το άλλο κινητήριο σύνολο της Alfa Romeo Stelvio, που θα είναι αλουμινένιο και βενζινοκίνητο με χωρητικότητα δύο λίτρων και απόδοση 280 ίππων ισχύος και 400 Nm ροπής.

ΠΗΓΗ: automoto.gr