Νέοι όροι, νέες τεχνολογίες εισβάλλουν με καταιγιστικό ρυθμό στη ζωή μας. Ειδικά στο χώρο της αυτοκίνησης, είναι κάποιες φορές που δυσκολεύεσαι να κατανοήσεις αυτά που συμβαίνουν γύρω σου.

Οι εξελίξεις τρέχουν με τέτοιο ρυθμό που ακόμα κι αν διαθέτεις φαντασία που καλπάζει, δυσκολεύεσαι να τις αποδεχθείς.
Από τα υβριδικά και τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, μέχρι τον νέο τρόπο μέτρησης της ιπποδύναμης (Megawatt) και φυσικά την αυτόνομη οδήγηση που μπαίνει στη ζωή μας.

Οι αλλαγές, όμως, δεν αφορούν μόνο στα προϊόντα της αυτοκινητοβιομηχανίας, αλλά και στον τρόπο που αυτά κατασκευάζονται.
Όλο και περισσότερες βιομηχανίες στρέφονται στην αειφόρο ανάπτυξη, που σχεδιάζεται και υλοποιείται λαμβάνοντας υπόψη την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιωσιμότητα.

Η Divergent 3D (ξεκίνησε ως Divergent Microfactories) είναι μια εταιρεία που εδρεύει στην California, την πρωτεύουσα της καινοτομίας και των νέων τεχνολογιών.

Το 2015 παρουσίασε στην παγκόσμια αυτοκίνηση το "Blade", το πρώτο supercar που κατασκευάστηκε με τη χρήση τεχνολογίας τρισδιάστατης εκτύπωσης και ουσιαστικά το πρώτο όχημα που πληροί τις προδιαγραφές ασφαλείας και μπορεί να κυκλοφορήσει νόμιμα στον αυτοκινητόδρομο.
Το "Blade" και η πρωτοποριακή τεχνολογία κατασκευής του κεντρίζουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών του Los Angeles Auto Show που διεξάγεται από 18 έως 27 Νοεμβρίου.

ΠΗΓΗ: caranddriver.gr