Η BMW εμπλουτίζει την γκάμα της με νέες υβριδικές προτάσεις που αξιοποιούν την τεχνογνωσία της μάρκας και ικανοποιούν τις απαιτήσεις για την περιβαλλοντική ευαισθησία.

Η δοκιμή της BMW Σειράς 2 Active Tourer 225xe, έγινε στην Ελλάδα και διήρκεσε πολλές ημέρες. Το πρόγραμμα δοκιμής περιλάμβανε διαδρομές στην Αθήνα, στα περίχωρα και ταξίδια στην Πελοπόννησο.

Το γερμανικό αυτοκίνητο διαθέτει την μονάδα υβριδικής τεχνολογίας τελευταίας γενιάς και έχει ένα ακόμη πλεονέκτημα είναι τετρακίνητο. Το υβριδικό σύστημα κίνησης απαρτίζεται από έναν τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.500 κ.εκ. και έναν ηλεκτροκινητήρα. Η μονάδα εσωτερικής καύσης είναι εξοπλισμένη με TwinPower Turbo και αποδίδει 136 ίππους. Κινεί μόνο τους εμπρός τροχούς.

Ο ηλεκτροκινητήρας προσφέρει ισχύ 88 ίππων και έχει αναλάβει την κίνηση των πίσω τροχών. Η συνδυασμένη ισχύς των δυο μονάδων ανέρχεται στο υψηλό επίπεδο των 224 ίππων. Συνεπικουρείται από τα 38,8 χλγμ. ροπής.

Αυτά τα εντυπωσιακά τεχνικά χαρακτηριστικά του πολυτελούς αυτοκινήτου αποτελούν πρόκληση για τον κάθε οδηγό που εκτιμά την τεχνολογία. Από τα πρώτα χιλιόμετρα διαπιστώθηκε ότι η συνολική ισχύς και η ροπή αποτελούν μια μεγάλη πηγή επιδόσεων.

Το πολυτελές μοντέλο με τους άνετους χώρους, έχει πολύ καλές ρεπρίζ, πιάνει απαγορευτικές ταχύτητες σε μικρό χρονικό διάστημα και στο ταξίδι είναι απολαυστικό.

Ο υπογράφων θεωρεί σημαντικό πλεονέκτημα και την συνολική συμπεριφορά του αυτοκινήτου υψηλής αξίας. Ειδικότερα, αξίζει να τονισθούν τα στοιχεία που προσλαμβάνει ο οδηγός. Το υβριδικό σύστημα αποδίδει από χαμηλά μεγάλη ποσότητα ενέργειας, ο θόρυβος παραμένει περιορισμένος, το σύστημα διεύθυνσης είναι στιβαρό, ακριβές και υπάκουο, οι αναρτήσεις φιλτράρουν με υποδειγματικό τρόπο τις ανωμαλίες του δρόμου, η ποιότητα κύλισης είναι πολύ καλή.

Η μέση κατανάλωση στη δοκιμή ήταν 8 λίτρα/100χλμ. Εκπομπές CO2 46 γραμ./χλμ.

Το τεστ επιτάχυνσης 0-100χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 6,7΄΄ και η τελική φτάνει τα 202 χλμ./ώρα.

Η αυτονομία λειτουργίας μόνο με ηλεκτρισμό είναι 41 χλμ. Αν ο οδηγός διαχειριστεί σωστά την ηλεκτρική ενέργεια μειώνει σημαντικά το κόστος για τα καύσιμα. Η τελική ταχύτητα στο ηλεκτρικό πρόγραμμα είναι 125 χλμ./ώρα. Στην ηλεκτρική λειτουργία υπάρχει και το πρόσθετο όφελος των μηδενικών ρύπων.

Η μπαταρία υψηλής τάσης φορτίζεται πλήρως από μία συμβατική ηλεκτρική πρίζα μέσα σε τρεις ώρες και 15 λεπτά χρησιμοποιώντας το στάνταρ καλώδιο φόρτισης. Το πακέτο BMW 360° ELECTRIC ? που περιλαμβάνει BMW i Wallbox ? επιτρέπει ταχύτερη φόρτιση μέσα σε δύο ώρες και 15 λεπτά.

Οι παρατηρήσεις εστιάζονται στις σκληρές ρυθμίσεις των αναρτήσεων που μειώνουν την άνεση και στην υψηλή τιμή πώλησης.

Η τιμή της βασικής έκδοσης καθορίστηκε στα 44.929 ευρώ.

Πηγή: praktoreio-sport