Αλλά όπως διαλαλούν οι υπεύθυνοι της φίρμας, ένα μοντέλο προσανατολισμένο στην απόδοση δεν πρόκειται να συμβεί, τουλάχιστον όχι κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής αυτής της γενιάς.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Mercedes-Benz Vans για την Αυστραλία δεν απέρριψε τελείως την ιδέα για μια AMG X-Class. “Δεν θα φέρουμε AMG σε αυτό το χρονικό σημείο“, σχολίασε η Diane Tarr, “αλλά στο μέλλον τίποτα δεν αποκλείεται“, πρόσθεσε.

Ίσως η πλατφόρμα του Nissan Navara NP300 δεν είναι σε θέση να χειριστεί την ισχύ του V8 της Mercedes-AMG 4,0 λίτρων twin-turbo, ίσως το αστέρι θέλει να παίξει εκ του ασφαλούς στην αρχή και να δει αν η X-Class στην πραγματικότητα μπορεί να διαχειριστεί κάτι τέτοιο. Ακόμη και μια Mercedes-AMG X-Class με κινητήρα V6 θα ήταν χαρά, και αν όλα πάνε σύμφωνα με τις προσδοκίες της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, η AMG σίγουρα θα αντιμετωπίσει την πρόκληση.

Ακόμη κι αν η X-Class δεν θα γίνει AMG στο προσεχές μέλλον, η Mercedes-Benz έχει επιβεβαιώσει στα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης ότι μια δυναμική έκδοση της X-Class θα υπάρχει στις εκθέσεις της εταιρίας την άνοιξη του 2018. Το συνολικό στήσιμο του αυτοκινήτου επωφελείται από ένα σύστημα πίσω ανάρτησης με πέντε συνδέσμους.

Πηγή: newsauto.gr