Όλα αυτά πρόκειται να αλλάξουν με τη δεύτερη γενιά, η οποία έχει προγραμματιστεί να κάνει ντεμπούτο στις 6 Σεπτεμβρίου, με έναν ολοκαίνουριο εξωτερικό σχεδιασμό που προσφέρει τεράστια βελτίωση σε σχέση με το υφιστάμενο μοντέλο.

Η ιστοσελίδα OmniAuto.it βασιζόμενη στις πρόσφατες κατασκοπευτικές λήψεις του ολότελα νέου Leaf που εντοπίστηκε στους δρόμους της Βαρκελώνης, δημιούργησε μια ψηφιακή απόδοση του νέου μοντέλου, την οποία και δημοσίευσε η ιστοσελίδα Motor1.

Το εξωτερικό παρουσιάζεται όντως αναβαθμισμένο, ενώ αλλαγές έγιναν και στο εσωτερικό καθώς η Nissan έχει αναδιοργανώσει το EV, δίνοντάς του μια πιο εξεζητημένη αίσθηση.

Πέρα από τον σχεδιασμό, έγινε γνωστό ότι το πρωτότυπο μπορούσε να καλύψει απόσταση 265 χιλιόμετρα, οπότε αναμένουμε κάτι ανάλογο στο μοντέλο παραγωγής. Ίσως μάλιστα να να μπορεί να ταξιδεύσει περισσότερο μεταξύ φορτίσεων, καθώς το όχημα δοκιμής ίσως δεν είχε φορτιστεί στο 100% της χωρητικότητας.

Το Nissan Leaf είναι το EV με τις καλύτερες πωλήσεις στον κόσμο, οπότε είναι αυτονόητο ότι η δεύτερη γενιά είναι μία από τις πιο πολυαναμενόμενες του έτους. Οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν πριν από το τέλος του 2017.