Ο 42χρονος Φρίζεν έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του σε μια στροφή, με αποτέλεσμα να χτυπήσει βίαια έναν εξωτερικό τοίχο, να πετάξει στον αέρα, να κάνει αρκετές ανατροπές και να τυλιχτεί στις φλόγες κατά την προσγείωση. Η κατάσταση επιδεινώθηκε όταν ένα άλλο αυτοκίνητο χτύπησε το αυτοκίνητο του Φρίζεν πριν προλάβει να σταματήσει.

Σύμφωνα με το The Racing Experts, η Super Dirtcar Series, η οποία διοργανώνει τον αγώνα, φέρεται να δήλωσε ότι ο Φρίζεν «είχε τις αισθήσεις του και επικοινωνούσε με τους υπεύθυνους έκτακτης ανάγκης» μετά το ατύχημα. Οι άλλοι αγωνιζόμενοι διέφυγαν χωρίς τραυματισμούς.

Ο οδηγός μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο για περαιτέρω αξιολόγηση. Η ομάδα του Friesen επιβεβαίωσε αργότερα ότι ο οδηγός «έχει τις αισθήσεις του και μιλάει».