Το υψηλό επίπεδο στον προκριματικό της σφυροβολίας δεν άφησε πολλά περιθώρια στους δύο Έλληνες αθλητές του β΄ γκρουπ που πάλεψαν, όμως, δεν κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό του αγωνίσματος.

Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης και ο Κώστας Ζάλτος ολοκλήρωσαν τον αγώνα τους με 75,43 μ. και 73,96 μ, αντίστοιχα για να καταλάβουν την 15η και 20η θέση στο σύνολο των δύο γκρουπ.

Αμφότεροι ξεκίνησαν σχετικά νωθρά τον αγώνα τους, αλλά βελτιώθηκαν στη συνέχεια σε έναν αγώνα όμως όπου εννέα αθλητές πέτυχαν τα όρια και τρεις συμπλήρωσαν την 12άδα. Ο Φραντζεσκάκης ξεκίνησε τον αγώνα με 73,41 μ., ήταν άκυρος στη δεύτερη και στην τρίτη και τελευταία του βολή, όπως πολλές φορές έχει κάνει στο παρελθόν, σημείωσε την καλύτερη επίδοση. Ο αθλητής έμεινε για μόλις 50 εκ. εκτός τελικού σε μια χρονιά, όπου αντιμετώπισε πολλά προβλήματα τραυματισμών και δεν του επέτρεψαν να κάνει τον προγραμματισμό του όπως θα ήθελε. Ο Ζάλτος μπήκε στον αγώνα με 73,21 μ. συνέχισε με 73,80 μ. και όπως και ο συναθλητής του πέτυχε τη καλύτερη επίδοση στην τελευταία του βολή (73,96 μ.). Ο Ζάλτος έκλεισε έτσι μια επιτυχημένη χρονιά στη διάρκεια της οποίας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο NCAA και βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ.

Ο προκριματικός της σφυροβολίας ήταν εξαιρετικός με εννέα αθλητές να έχουν επιδόσεις πάνω από τα 76,50 μέτρα. Ο Καναδός ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής Έθαν Κάτσμπεργκ ήταν ο μόνος που ξεπέρασε τα 80,00 μ., καθώς στην πρώτη του προσπάθεια πέτυχε 81,85 μέτρα.

Τι ώρα θα δούμε τη Δευτέρα τελικό Καραλή και Τεντόγλου

Ο Μίλτος Τεντόγλου, επιστρέφει στο Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο τέσσερα χρόνια μετά τον θρίαμβό του στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι θα αγωνιστεί στον προκριματικό του μήκους στις 13:40 (ώρα Ελλάδας), με στόχο ένα άλμα πάνω από τα 8,15 μ. που θα του δώσει απευθείας πρόκριση στον τελικό. Παρά τις ενοχλήσεις στην ποδοκνημική, ο Τεντόγλου θέλει να ολοκληρώσει τον αγώνα του με την πρώτη προσπάθεια ώστε να μην επιβαρύνει το πόδι του.

Στο επί κοντώ, ο Εμμανουήλ Καραλής έχει ήδη εξασφαλίσει την παρουσία του στον τελικό και τη Δευτέρα θα διεκδικήσει το πρώτο του παγκόσμιο μετάλλιο. Ο Έλληνας πρωταθλητής είναι φαβορί για το ασημένιο, με τον κορυφαίο Άρμαντ Ντουπλάντις να παραμένει το αδιαφιλονίκητο φαβορί για το χρυσό. Η ΕΡΤ θα μεταδώσει ζωντανά όλες τις προσπάθειες από το ERT Sports, με την κάλυψη να ξεκινά στις 13:45 (ώρα Ελλάδας).

Όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν ζωντανά από την ΕΡΤ2 και το ERT Sports.

Το πρόγραμμα της 3ης ημέρας – Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου:

Απογευματινό πρόγραμμα
13:35 400 μ. εμπ. (Α) Προκριματικός
13:40 Μήκος (Α) Προκριματικός Τεντόγλου 
13:49 Επί Κοντώ (Α) ΤΕΛΙΚΟΣ Καραλής
14:23 110 μ. εμπ. (Α) Προκριματικός
15:00 Σφυροβολία (Γ) ΤΕΛΙΚΟΣ
15:06 100 μ. εμπ. (Γ) Ημιτελικός
15:30 1500 μ. (Α) Ημιτελικός 
15:55 3000 μ. στιπλ (Α) ΤΕΛΙΚΟΣ
16:20 100 μ. εμπ. (Γ) ΤΕΛΙΚΟΣ