Αν δεν γνωρίσεις από κοντά τη Βούλα Παπαχρήστου και αρκεστείς αποκλειστικά και μόνο στα σχόλια εφημερίδων ή και σε γνώμες άλλων, αυτές τις ημέρες, είναι βέβαιο και μάλιστα με μαθηματική ακρίβεια ότι ποτέ δεν θα μάθεις ποια πραγματικά είναι αυτή η κοπέλα.

Αν, δηλαδή, είναι ή δεν είναι ακροδεξιά ή Χρυσή Αυγή στις πολιτικές πεποιθήσεις της, αν λατρεύει τον ρατσισμό, αν απεχθάνεται τους μετανάστες και τόσα άλλα.

Θα καταθέσω και εγώ την άποψή μου, επειδή τυχαίνει να τη γνωρίζω πολύ καλά.

Ακόμα καλύτερα τον προπονητή της, τον Γιώργο Πομάσκι. Φυσικά και μίλησα μαζί του.

Η Βούλα Παπαχρήστου έκανε ένα λάθος. Μεγάλο ή μικρό δεν έχει και τόση σημασία. Το μέγεθος σε αυτές τις περιπτώσεις δεν παίζει ρόλο. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες, όμως, ναι, λατρεύουν τον γιγαντισμό είτε πρόκειται για αριθμούς είτε για ανθρώπινες πράξεις.

Θετικές ή αρνητικές.

Η Βούλα Παπαχρήστου, συνεπώνυμή μου μάλιστα, γελάει με διαφορετικά τρόπο από εμένα και με πολλούς από εσάς στις κωμωδίες και στα ανέκδοτα.

Απολιτίκ σαν άτομο. Αμφιβάλλω, δηλαδή, αν γνωρίζει ποια είναι τα πέντε μεγαλύτερα κόμματα της χώρας. Η πολιτική δεν είναι μέσα στα ενδιαφέροντά της. Ο πρωταθλητισμός, ναι.

Είμαι σίγουρος ότι σήμερα έχει αντιληφθεί πλήρως πως πληρώνει τον αποκλεισμό από τους πρώτους της Ολυμπιακούς Αγώνες για ένα χαζό λάθος. Εστω κι αν είναι ένα πολύ σοβαρό λάθος που χρήζει ποινής.

Είμαι σίγουρος ότι ξέρει πλέον και πόσο άσχημα κοστίζει στην τσέπη της αυτό το λάθος. Ηδη δύο τρεις από τους χορηγούς της έφυγαν εσπευσμένα και τρομοκρατημένοι από το πλευρό της.

Στήριξη, πλέον, μηδενική. Επανήλθε στην πρότερη κατάσταση οικογενειακής φτώχειας. Δεν προέρχεται από πλούσια οικογένεια, κάθε άλλο.

Οι συνέπειες πολλές για μια αφελή αλλά σοβαρή παράβαση.

Πιθανόν τα βράδια να μην κοιμάται. Να ψάχνει να γυρίσει τον χρόνο πίσω, να γίνουν όλα όπως πριν, να ταξιδέψει στο Λονδίνο, να προκριθεί στον τελικό του τριπλούν και να αγκαλιάσει όπως συνηθίζει τις αθλήτριες διαφορετικού χρώματος από το δικό της, στον αγώνα.

Οπως έχει κάνει μπροστά στα μάτια της με τη Γαλλίδα από το Καμερούν, δύο φορές ολυμπιονίκη Μπανγκό, με τη Σαβίνιε από την Κούβα και τόσες άλλες.

Το λάθος της πληρώθηκε και δεν αναγνωρίζεται μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου.

Η λύτρωσή της και η λήθη θα επέλθει μόνον με ένα άλμα στα 15 μέτρα...

Πηγή: Goal