Η τραγική είδηση, που κάνει τον γύρο του κόσμου από το πρωί, με τον Οσκαρ Πιστόριους να πυροβολεί και να σκοτώνει την κοπέλα του, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδονται από τη Νότια Αφρική, πέρα από το σοκ που προκαλεί, φέρνει στην επιφάνεια ιστορίες και περιστατικά, που δείχνουν την αγάπη του Παραολυμπιονίκη για τα όπλα.

Ο «αθλητής-λεπίδα», όπως είναι το προσωνύμιο που έχουν δώσει στον Νοτιαφρικάνο πρωταθλητή της παρατεταμένης ταχύτητας, σε συνέντευξή του τον Ιανουάριο του 2012 στους New York Times είχε μιλήσει για ένα περιστατικό. Συγκεκριμένα ακούγοντας ένα βράδυ τον συναγερμό ασφάλειας στο σπίτι του, πήρε το όπλο του και κατέβηκε να δει ποιος ήταν.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου τι όπλο είχε, ο Πιστόριους απάντησε ένα περίστροφο εννέα χιλιοστών, καθώς και δύο κιβώτια πυρομαχικών. Μάλιστα συχνά πυκνά πήγαινε για εξάσκηση σε σκοπευτήριο, όταν δεν μπορούσε να κοιμηθεί.

Ενας δημοσιογράφος της Daily Mail δήλωσε ότι όταν επισκέφθηκε τον Πιστόριους στο σπίτi του την περασμένη χρονιά, είδε ένα πιστόλι στο κρεβάτι του και ένα αυτόματο όπλο να κρέμεται στο παράθυρο!

"Θα σου σπάσω τα πόδια!"

Σε ένα πιο πρόσφατο δημοσίευμα o Όσκαρ Πιστόριους φέρεται τον προηγούμενο Νοέμβριο να απείλησε έναν άνδρα ότι θα του σπάσει τα πόδια. Σύμφωνα με τη Star ο Πιστόριους είχε καυγά με το συγκερκιμένο άνδρα επειδή αυτός είχε αρχίσει να βγαίνει με τη φίλη του. Το περιστατικό έγινε μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και υπήρξε κατηγορία δυσφήμησης εναντίον του.

Πηγή: sentragoal.gr