Κορυφαίες στιγμές στη σύντομη αθλητική καριέρα της Βούλας Παπαχρήστου κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα Νέων. Το πρώτο "χρυσό" ήρθε το 2009 στο Κάουνας της Λιθουανίας με επίδοση 14,34μ., ενώ το 2011 στην Οστράβα της Τσεχίας υπερασπίστηκε με επιτυχία την πρώτη θέση με άλμα στα 14,40μ.

Κατάφερε να κάνει ατομικό ρεκόρ με 14,72μ. τον Ιούνιο του 2011 σε αγώνες στίβου στα Χανιά, επίδοση που αποτέλεσε την 3η καλύτερη για Ελληνίδα αθλήτρια, μετά την Πηγή Δεβετζή και την Βούλα Τσιαμίτα. Αυτό το άλμα ήταν και η δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα κάτω των 23 ετών, μετά το ρεκόρ της Ρωσίδας Άννα Πιάτικ με άλμα στα 14,79μ.

Η Παπαχρήστου ήταν να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, αλλά αποβλήθηκε από την ελληνική ομάδα όταν στις 25 Ιουλίου 2012 δημοσίευσε στον λογαριασμό της στο Twitter: "Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα, τουλάχιστον τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου, θα τρώνε σπιτικό φαγητό !!!". Το τιτίβισμα, που χαρακτηρίστηκε ατυχές από την ίδια καθώς, όπως είχε δηλώσει, ήταν ένα άκομψο αστείο και για το οποίο αργότερα ζήτησε συγγνώμη, καταδικάστηκε από την ΕΟΕ ως κάτι που ήταν αντίθετο προς τις ολυμπιακές αξίες και τα ολυμπιακά ιδεώδη.

Η ανάκληση της συμμετοχής της από την ΕΟΕ, χωρίς να προηγηθεί ενημέρωσή της, ώστε να υπάρξει πιθανή απολογία της, έφερε αντιδράσεις από βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου που κατέθεσαν ερωτήσεις σχετικά με το ζήτημα αυτό, όπως και από Έλληνες πρώην αθλητές του στίβου και καλλιτέχνες. Το θέμα, έχοντας λάβει πολιτικές προεκτάσεις, συνδέθηκε και με την ανταλλαγή ηλεκτρονικών μηνυμάτων, στον ίδιο ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, μεταξύ της αθλήτριας και του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη.