Ο Μεσσήνιος άλτης διανύει μια εξαιρετική σεζόν έχοντας καλύτερο άλμα φέτος στα 8.25μ. Αντίστοιχη επίδοση θα κυνηγήσει και στη Ζυρίχη, ώστε να βρεθεί ανάμεσα στους 12 που θα πάρουν το εισιτήριο για τον τελικό. Κάτι που είναι μέσα στις δυνατότητές του, βεβαίως, αφού το όριο είναι στα 8μ. Το ζητούμενο για τον Τσάτουμα είναι να αποφύγει την… κατάρα των άκυρων αλμάτων που τον κυνηγούν στις μεγάλες διοργανώσεις. Αν τα καταφέρει είναι ικανός να «χτυπήσει» ακόμη και το μετάλλιο.

Τριπλή η συμμετοχή στο αγώνισμα, αφού θα λάβει μέρος ο Γιώργος Τσάκωνας, πραγματοποιώντας με τη σειρά του την 3η του εμφάνιση σε Ευρωπαϊκό, χωρίς ωστόσο να έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να πάρει την πρόκριση για τον τελικό, αλλά και ο Νίκος Ξενικάκης ο οποίος θα κάνει το ντεμπούτο του στ διοργάνωση.

Κάνει την αρχή ο Παπαμιχαήλ

Το πρόγραμμα της ημέρας θα ανοίξει με τα 50χλμ βάδην και τη συμμετοχή, από ελληνικής πλευράς, του Αλέξανδρου Παπαμιχαήλ, ο οποίος συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες διάκρισης. Στόχος του αθλητή μας να πλασαριστεί σε μια θέση στην πρώτη 8άδα. Αυτή θα είναι η πρώτη κούρσα του στην συγκεκριμένη απόσταση, για την φετινή χρονιά.

Τέλος, στο α΄ προκριματικό γκρουπ της δισκοβολίας θα πάρει μέρος η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου. Η 23χρονη θα προσπαθήσει να κυνηγήσει βολές πάνω από τα 55,00μ. κι αν είναι δυνατόν να βελτιώσει το ατομικό της ρεκόρ (57,20). Το όριο συμμετοχής στον τελικό είναι 57,50 μέτρα.