Η Στεφανίδη, για την ακρίβεια... είχε σφιχταγκαλιάσει το χρυσό μετάλλιο! Όμως η Ανζέλικα Σιντόροβα στην τελευταία προσπάθειά της στα 4μ65, πέρασε τον πήχη και άφησε την Ελληνίδα στη δεύτερη θέση και στο αργυρό μετάλλιο που είναι και το πρώτο για την Ελλάδα στη φετινή διοργάνωση.

Η Ελληνίδα αθλήτρια υπερέβη τα 4μ60 με τη δεύτερη προσπάθεια, επίτευγμα που της επέτρεψε να είναι μπροστά τόσο από τη Ρωσίδα Ανγκελίνα Ζουκ-Κρασνόβα όσο και από τη Γερμανίδα Λίσα Ράιζι, οι οποίες ξεπέρασαν το εν λόγω ύψος με την τρίτη.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Σιντόροβα είχε αφήσει τα 4μ60, έχασε τα πρώτα δύο άλμα στα στα 4μ65, αλλά στο φινάλε δικαιώθηκε για την τακτική της, ούσα η μόνη που ανέβηκε τόσο ψηλά στον τελικό.

Ο Κατερίνα Στεφανίδη διαδέχθηκε στο βάθρο τη Νικόλ Κυριακοπούλου, η οποία πριν από δύο χρόνια στο Ελσίνκι ήταν τρίτη στην Ευρώπη. Η έτερη Ελληνίδα του τελικού δεν βρέθηκε σε καλή ημέρα, έμεινε χαμηλά, στα 4μ35, αποτυγχάνοντας τρεις φορές στα 4μ45, και κατετάγη έβδομη μαζί με τη Ρωσίδα Λουτκοβσκάγια και τη Φινλανδή Νίκανεν.